Steun de ‘De Armste Week’ in Gent

Steun de ‘De Armste Week’ in Gent

De armoede stijgt in onze stad, maar ook de solidariteit! 'De Armste Week' haalde vorig jaar 140.000 euro op voor armoedebestrijding, dit jaar gaan we voor één miljoen!

Gentenaars, ook jij kan ‘De Armste Week’ steunen op 4 manieren:

  • bestel een maaltijd tijdens ‘La Grande Bouffe’ (12 tem 19 december)
  • doe een gift op rekeningnummer BE66 8901 5428 9443 of via onze website
  • bied op de kunstveiling met oa. werken van Berlinde De Bruyckere
  • registreer jouw eigen inzamelactie

De Armste Week (dit jaar van 12 tem 18 december) is een initiatief en stadsbrede actie van het Gents Kunstenoverleg, Refu Interim, Cirq, het Gents Solidariteitsfonds en Burgerplicht Gent in samenwerking met tal van culturele organisaties, horecazaken, buurtwerkers van Stad Gent, KRAS Gent, AVS… ten voordele van armoedebestrijding.

Met deze actie willen we broodnodige fondsen voor mensen in nood inzamelen, willen we burgers engageren en mensen sensibiliseren rond armoede in Gent. Met het ingezamelde geld kopen vrijwilligersorganisaties voedsel, medicatie, kledij, schoolbenodigdheden… ; waar mogelijk wordt steun verleend bij het betalen van huur of EGW – kosten.

Dit jaar staan er opnieuw tal van inzamelacties op het programma, zoals La Grande Bouffe, CIRQ tv ism AVS, een massale veiling, een slotevent in de Chinastraat, een party van 9000 Nightlife United, … en tal van persoonlijke initiatieven zoals de Fair Pay Cup van Sportaround, een Stand Up Paddle Boarding rondvaart, solidariteitsradio van Urgent, een Vier Op Een Rij tornooi, kookacties en verkoop van kerstdecoratie, … Een golf van solidariteit zal onze stad overspoelen.


Alle info op www.dearmsteweek.be