Startschot van de derde Festivalweek

Startschot van de derde Festivalweek

Het opzwepende Antonio Andrade Flamenco Ballet geeft het startschot van onze derde en meteen ook laatste Festivalweek. Zij palmen maar liefst twee keer de Floraliënhal in. Ontdek hier welke artiesten onze laatste Festivalweek extra pit geven:

 • We brengen ode aan femme fatale Carmen met een flamenco-versie van de legendarische opera van Bizet. Zet je schrap voor een aangrijpende voorstelling over de macht van de sensuele vrouw, gebracht door het Antonio Andrade Flamenco Ballet.
  MA 1/10
  DI 2/10: SOLD OUT 

   
 • Het wereldberoemde Mahler Chamber Orchestra vult de Sint-baafskathedraal voor een laatste keer! En wij zijn er klaar voor. Zij brengen samen met bas-bariton Peter Harvey en contratenor Alex Potter pareltjes die onder je huid kruipen. Een concert waar intimiteit, met het beklijvende Ich habe Genug van Bach en de Stabat Mater van Vivaldi, gekoppeld wordt aan explosiviteit met de Chamber Symphony van Shostakovich!
  WO 3/10: koop hier tickets
   
 • Les Ballets C de la B, Alain Platel en Frabizio Cassol... Klinkt als muziek in de oren? Deze week brengen we de fel bejubelde Requiem pour L. voorstellingen: Mozarts beroemde requiem in een exotische mix van Westerse en Afrikaanse muzikale stijlen. Een intense ervaring die nog dagen zal nazinderen. Samen met de Vooruit presenteren we deze must-see maar liefst 4 keer!
  WO 3/10, DO 4/10, VR 5/10,& ZA 6/10 | SOLD OUT
   
 • Tijdens Le Banquet stellen zes (inter)nationale filosofen en vier muzikanten van Het Collectief 'de liefde' in vraag. Wat blijft er 50 jaar na mei ´68 en 2500 jaar na Plato over van onze collectieve lofzang op Eros...?
  VR 5/10: koop hier tickets 
   
 • Nog een allerlaatste keer overladen we je met overdonderende muzikale hoogstandjes. Ons uitbundig slotconcert wordt een romantische topper met Brahms, Chopin en Schumann. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en rising pianist Jan Lisiecki zorgen voor een ultiem festijn!
  ZA 6/10: koop hier tickets

Nagenieten van de voorbije concerten met onze fotoalbums

Herbeleef de magistrale Bruckner met Esa-Pekka Salonen en zijn London Philharmonia Orchestra, de verrassende blik op de opera Don Carlos door het Landesjugendorchester Nordrhein-Westfalen, de prachtige stemmen van het Huelgas Ensemble, het beklijvende verhaal van 'De Blinden' en de muzikale trip tijdens 'Kids Aan Zet'