Sint-Jansfeest: Gent Festival en Stad Gent hernemen Listen to the Lamb!

Sint-Jansfeest: Gent Festival en Stad Gent hernemen Listen to the Lamb!

 

 

Midzomernacht of Sint-Jansnacht was ten tijde van Van Eyck een van de belangrijkste momenten van het jaar. Sint-Jan was de patroonheilige van de kerk waarin het Lam Gods hing en na de herwijding als Sint-Baafskathedraal nog steeds hangt. 24 juni, de start van de Sint-Jansfeesten, ging steeds gepaard met uitgebreide, om niet te zeggen beruchte feesten. Met een vier dagen durend corona-proof festival zet Stad Gent de traditie nu verder. Het wordt een heuse ‘best of’ van het Van Eyck-jaar met concerten, expo’s, lezingen, workshops, culinaire festijnen, relaxen in een park dat voor de gelegenheid volledig in middeleeuwse sfeer baadt; een meer dan uitgebreid aanbod, dus. Ook de jongste Van Eyck-fans komen zeker aan hun trekken!

Gent Festival van Vlaanderen deelt in de festiviteiten met een tweedaagse reprise van ‘Listen to the Lamb!’. Op 25 en 26 juni verandert de Gentse binnenstad in een wonderbaarlijk muzikaal veelluik. We brengen opnieuw een ode aan het Lam Gods en dit op een aantal fijne locaties: onder andere de Vooruit, de Sint-Jacobskerk, de Groenzaal en de tuin van het 18de eeuwse stadspaleis Hotel d’Hane Steenhuyse vieren mee. Een fantastische tweede kans dus voor iedereen die onze eerste editie op de Bijlokesite gemist heeft of voor iedereen die het nog eens opnieuw wil beleven!

Benieuwd hoe Listen to the Lamb! er vorig jaar aan toeging? Bekijk hier de foto's of bekijk hieronder onze Listen to the Lamb!-reportage!


HERNEMING LISTEN TO THE LAMB! - SINT-JANSFEEST
25 juni 17:30 – 21:50 & 26 juni 13:30 – 22:50 | Gentse binnenstad
TICKETS & INFO