OdeGand wil zingende stad

OdeGand wil zingende stad

Wanted | Jouw stem(men)!

Gent Festival van Vlaanderen nodigt samen met Koor&Stem alle Vlaamse koren uit om hun stem te laten klinken tijdens CITY of EAR. Dit event wordt de daverende afsluiter van het OdeGand-weekend op zondag 15 september 2019. In een unieke koorcreatie zullen talloze koren Gent doen klinken: wie doet mee? 

We leven in het meest lawaaierige tijdperk. We hebben steeds meer moeite om de geluiden te horen die ertoe doen en die een communicatie teweegbrengen: de stem van je medemens, een straatmuzikant, naderende voetstappen van een ontmoeting, of zelfs naderend onheil. CITY of EAR vraagt aandacht voor de akoestische ecologie. Het project stelt het meest unieke communicatiemiddel in de samenleving centraal: de menselijke stem, die haar plaats (terug) moet krijgen in de stad. ​Het decor van CITY of EAR is daarom het historisch centrum van Gent. 

Met componist Joris Blanckaert

Joris Blanckaert werd als componist onder de arm genomen. Blanckaert heeft tal van kameropera’s, muziektheater en elektronisch werk op zijn conto. Sinds 2016 is hij coördinator van de opleiding hedendaagse Muziek aan het Conservatorium Gent. Hij schrijft voor CITY of EAR een compositie voor zoveel mogelijk koren. Geen bombastisch werk voor honderden zangers tegelijk, maar een bijzondere samenstelling van unieke meerstemmige partituren, geschreven op maat van elk koor. Tijdens de uitvoering wandelt het publiek tussen de verschillende plaatsen waar de koren zijn opgesteld en krijgt zo een unieke evoluerende beleving van het meerstemmige werk.

"Geen bombastisch werk voor honderden zangers tegelijk, maar een bijzondere samenstelling van unieke meerstemmige partituren, geschreven op maat van elk koor."

Deelnemen

Alle Vlaamse koren zijn welkom om mee te bouwen aan dit project. Heb je interesse om mee te doen, meld je koor dan nu aan voor CITY of EAR en wie weet maakt ook jouw koor van Gent dé klinkende stad! Vul hier het inschrijvingsformulier in.

Na het inschrijven ontvang je een korte vragenlijst zodat componist Joris Blanckaert tijdens het creatieproces de partituren kan afstemmen op de mogelijkheden van je koor. In de week van 29 april 2019 krijgt je koor de op maat geschreven partituur. Vervolgens repeteert elk koor zelfstandig de unieke partituur. Indien nodig kan er begeleiding of koorcoaching voorzien worden. In mei 2019 wonen dirigenten en bestuur een van de infomeetings bij waarop de partituur en het hele concept en opzet verduidelijkt zullen worden. Uitvoeringen zijn gepland op zondag 15 september 2019, om 14.00 en 16.00 uur.

Vragen?

Met al je vragen kan je terecht bij Julie Leroy, Assistent Productie via julie@festival.be

Meer info over de componist
Meer info over Koor&Stem