OdeGand is Strafste Gentenaar 2016

OdeGand is Strafste Gentenaar 2016

In het Ghent Marriott Hotel werd dinsdagavond de allerstrafste Gentenaar van 2016 verkozen. Al voor de achtste keer werd de Strafste Gentenaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die Gent op de kaart zet. In de categorie ‘Evenementen’ kreeg OdeGand het grootste aantal stemmen van het publiek. De jury riep tot slot uit alle winnaars OdeGand ook uit tot Allerstrafste Gentenaar!

Odegand, het openingsfeest van Gent Festival van Vlaanderen, viert dit jaar haar vijftiende editie. Met haar uniek concept trok het evenement de voorbije jaren meer dan 250.000 mensen naar de Gentse binnenstad. Duizenden muziekliefhebbers verzamelen zich jaar na jaar op en rond het water, op verschillende concertlocaties, op het Sint-Baafsplein en op Gras- en Korenlei voor verrassende concerten. Gent Festival sluit de avond af met een grandioos spektakel van licht, muziek en vuurwerk waar elke Gentenaar van meegeniet.

“Als Gent Festival van Vlaanderen besteden we bijzonder veel aandacht aan de programmatie: we brengen een prachtige mix van klassiek en traditionele wereldmuziek van topniveau. Het avondspektakel op het water is iets waar festivals tot ver buiten de landsgrenzen naar opkijken,” aldus artistiek directeur Veerle Simoens.