Nog steeds tussen stilte en muziek

Nog steeds tussen stilte en muziek

Gent Festival van Vlaanderen 2020 ligt intussen alweer enkele weken achter ons, maar zindert nog altijd flink na. Wat begon als een voorzichtige gok, oversteeg uiteindelijk ieders dromen: we kijken terug op een warme en beklijvende editie. Toegegeven, de aanloop was allerminst evident: twijfel en terugschroevende maatregelen brachten ons meermaals terug naar af. Maar het eindresultaat? Dat stónd er gewoon.

We zijn vooral heel erg dankbaar.
Dankbaar, omdat we de kans kregen om te doen wat we zo graag doen: muziek maken en muziek delen. We konden twee weken lang een baken vormen in het intussen alweer kortgewiekte cultuurlandschap. We doken in de sacrale polyfonie met Pärt. We degusteerden muzikale dauwdruppels met Morning Dew en werden overspoeld door adembenemend mooie choreografieën in Spiro. We werden ondergedompeld in een magistrale Beethoven marathon, genoten bezoek van het vorstenpaar, ontdekten muzikaliteit in de triptiek van Van Eyck en hadden het geluk om nog zo veel meer emotionele momenten te beleven.

Dankbaar zijn we ook dat we op zo’n groot vertrouwen konden rekenen van jullie, ons publiek. We slaagden erin om een veilige festivalomgeving te creëren waarin iedereen zich goed en thuis voelde.

Onze 2020 editie was ingetogen maar innemend, intiem maar meeslepend en die warme herinnering moeten we koesteren. Cultuur gaat helaas opnieuw even op slot, dus hoe anders deze donkere tijden te overbruggen dan met een aantal visuele souvenirs.

Herbeleef de hoogtepunten van het festial met onze Facebook fotoalbums en onze aftermovie.

Blijf gezond en goede moed!