Nieuw en aangepast, maar ook enige houvast!

Nieuw en aangepast, maar ook enige houvast!

Beste Festivalvriend,

We gaven het u al eerder mee: Gent Festival van Vlaanderen krijgt in september een aangepaste editie, geheel binnen de regelgeving rond COVID-19. Het is nog even aftellen tot deze coronaproof versie, maar binnenkort maken we het volledige programma bekend. Intussen geven we u graag alweer enkele nieuwtjes mee.

Dit jaar wordt vooral ingezet op nieuwe, intieme projecten. Zo nodigen we u tijdens Morning Dew uit voor sfeervolle concerten bij zonsopgang in de idyllische tuin van het zeventiende-eeuwse Karmelietenklooster in hartje Gent.

Voor zij die smachten naar symfonische muziek hebben we ook een uitzonderlijk alternatief in petto: Beethoven in Pocketsize! Tussen 22 en 26 september spelen negen orkesten van Belgische bodem alle negen symfonieën van Beethoven in bijzondere kamermuziekbewerkingen. Een unicum!

Tenslotte strijken ook dit jaar de prestigieuze masterclasses van de European Chamber Music Academy vier dagen lang neer in Gent. Ze bieden opnieuw een internationaal programma waarbij de jonge talenten het podium delen met hun gerenommeerde mentoren tijdens The Generation Project.

Het volledige Gent Festival team stelt alles in het werk om alle voorzorgsmaatregelen uitvoerig in acht te nemen om het publiek, artiesten en medewerkers een veilige festivalbeleving te bieden.

Blijf gezond en tel samen met ons af!

Het Gent Festival team