Lovende pers over Sofie Vanden Eynde en Saad Mahmood Jawad

Lovende pers over Sofie Vanden Eynde en Saad Mahmood Jawad

Op 30 juni speelden Sofie Vanden Eynde en Saad Mahmood Jawad 'Murmuring Muses & Whispering Jinn' op AlbaNova, het midzomerfestival voor muziek van vroeger en nu. Zowel het festivalpubliek als de pers konden het optreden smaken. 

“Wonderbaarlijk moment van muzikale rust”

Het programma 'Murmuring Muses & Whispering Jinn' kadert binnen het muzikale project IMAGO MUNDI en kon op lovende woorden van De Standaard rekenen:

“IMAGO MUNDI zorgde op het heetst van de dag voor een wonderbaarlijk moment van muzikale rust. De Belgische luitiste Sofie Vanden Eynde en de Iraakse oud-speler Saad Mahmood Jawad II tokkelden zich een weg door elkaars lievelingsstukken: van Downland tot Fairuz. Tussen hun snaren ontstond pure ontroering, de lucht ging aan het trillen en de luisteraars zaten er muisstil bij.”

Lees het volledige artikel: https://fest.gent/albanova

Oordeel vooral zelf

Benieuwd naar de muziek achter deze recensie? Tijdens OdeGand brengt het duo samen met Mahmoud Jaber nogmaals deze bijzondere creatie. Je spot hen op de route Hemels en Kobalt: https://fest.gent/sofievandeneynde

Als voorproefje kan je hier luisteren naar een fragment dat Sofie en Saad opnamen voorafgaand aan hun optreden in Alden Biezen.