◉ Livestreamen met Sound of Ghent: Pärt vanuit je living! ◉

◉ Livestreamen met Sound of Ghent: Pärt vanuit je living! ◉

De coronacrisis houdt ons allen helaas nog steeds stevig in zijn greep. Daarom moeten we de live beleving van muziek noodgedwongen nog even inwisselen voor een digitale. Maar… we’ve got you covered here! Samen met vier andere Gentse cultuurhuizen lanceerden we het nieuwe online streaming platform ‘SOUND OF GHENT. Geniet vanuit je eigen living voor een zacht prijsje van de beste liveshows, volledig coronaproof én met de beste beeld- en geluidskwaliteit.

Omcirkel alvast 20 november in de agenda, want dan plant Gent Festival van Vlaanderen zijn allereerste livestream concert! We bijten de spits af met het magistrale concert Für Jan van Eyck, gecomponeerd door Arvo Pärt en gebracht door Collegium Vocale Gent en Maude Gratton.

Collegium Vocale Gent, het wereldberoemde ensemble van Philippe Herreweghe, vierde tijdens de voorbije editie van Gent Festival van Vlaanderen uitgebreid zijn vijftigste verjaardag. Op 22 september speelden ze een prachtig programma voor koor en orgel, met muziek van Monteverdi, Pärt, Bruckner en Messiaen. Als kers op de verjaardagstaart brachten ze de wereldpremière van Für Jan van Eyck, een gloednieuw werk dat Arvo Pärt schreef in opdracht van Stad Gent in het kader van het themajaar OMG Van Eyck was here.

Dit concert werd opgenomen op 22 september 2020 in de Sint-Baafskathedraal in Gent. De uitzending wordt op 20 november 2020 online gestreamd via soundofghent.be en blijft 48 uur beschikbaar.

Inpluggen maar!

___________________________________________________________________________


PRAKTISCH

◉ Vrij 20 nov | 20:30
◉ Livestream via www.soundofghent.be
◉ Ticketprijs: 5 EURO

➤ Bestel hier je tickets
➤ Klik hier voor meer info
Facebook event

___________________________________________________________________________HOE RAAKT U BINNEN OP HET SOUND OF GHENT LIVESTREAM KANAAL?

◉ U krijgt een e-mail van Tickets Gent met uw toegangsticket
◉ Klik op de avond zelf in de e-mail op de groene link
◉ Maak eenmalig een account aan op basis van uw e-mailadres
◉ U belandt op Sound of Ghent - druk op play en geniet!
◉ Het concert blijft tot zondagavond 22 november 20.30 uur beschikbaar

Problemen met inloggen? Gent Festival van Vlaanderen staat klaar om u te assisteren. Mail naar myrthe@festival.be of spreek ons aan op Facebook Messenger.