Line-up aangevuld! Griekse roots op Gent Festival

Line-up aangevuld! Griekse roots op Gent Festival

Voor het eerst te gast op het Gent Festival: het Staatsorkest van Athene!

Het orkest, opgericht in 1893, is een van de gevestigde waarden in de Griekse cultuurscène, met concerten zowel in Athene en in provinciale Griekse steden als op prestigieuze buitenlandse podia.
Het orkest neemt zowat de leading role op als ambassadeur van werken van Griekse componisten.

Zo is het Athens State Orchestra een muzikale partner van componist en levende legende Mikis Theodorakis. Theodorakis drukte zijn stempel op de Griekse (muziek)geschiedenis, met muziek voor de film Zorba de Griek, met ontelbare liederen en met de Mauthausen-trilogie over de Duitse concentratiekampen. Het orkest brengt zijn pittige suite Zorba de Griek mee, en combineert deze met Griekse Dansen van Nikolaos Skalkottas.
De volkse muziek uit de bakermat van onze Westerse beschaving laten we clashen met wat je eentegenhanger uit Amerika kan noemen: George Gershwin. Pianist Evgeni Bozhanov, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, gaat in dialoog met het orkest in de overbekende Rhapsody in Blue.
Een zoektocht naar wortels en traditie, een concert dat nog lang zal nazinderen!

De officiële ticketverkoop start op woensdag 4 mei. Leden van de FestivalClub kunnen hun tickets al eenweek op voorhand reserveren. Telefonisch reserveren doe je via 09 225 01 01 of online via de website. Koop je liever aan de balie, dan kan je terecht bij de vriendelijke medewerkers van Tickets Gent (Sint-Baafsplein 17).

Concert van Stad Gent

Athens State Orchestra - Griekse Roots
28.09.2016
MUZIEKCENTRUM DE BIJLOKE