Laat je meevoeren met STROOM

Laat je meevoeren met STROOM

Van donderdag 23 juni tot en met zondag 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw festival rond natuur en duurzaamheid. Laat je met STROOM 11 dagen lang meevoeren op een muzikale ontdekkingstocht met grote outdoor concerten, intieme muzikale belevenissen, duurzame discours en een kunstroute in 23 gemeenten. STROOM meert elke dag aan in een andere stad of gemeente tussen Antwerpen en Gent en brengt je langs de Kastelen van de Schelde, oevers met wijds uitzicht en verborgen parels, waar gerenommeerde artiesten een ode brengen aan de rivier.

STROOM is de nieuwste telg in de festivalfamilie van Gent Festival van Vlaanderen. Veerle Simoens, algemeen en artistiek directeur: “Met STROOM willen we inspelen op actuele thema’s als klimaat, natuur en duurzaamheid. Hoe kunnen de kunsten ons anders laten kijken naar deze vraagstukken? De machtige Scheldevallei vormt het natuurlijke slib voor een veelzijdige artistieke inhoud.”

"STROOM is een stevige hefboom om de hele regio verder op de kaart te zetten. Samen met tal van regionale partners, waaronder Rivierpark Scheldevallei, koppelen we het programma aan de overstromingsgebieden, de sterke lokale economie, het erfgoed, maar ook landbouw en ecologische mobiliteit", stelt Sophie Detremmerie, festival manager.

Kies je favoriete dag uit of maak er een heuse meerdaagse van met overnachting in de regio. Kom langs en geniet van muziek in de bloeiende natuur van Rivierpark Scheldevallei!

Je kan vanaf donderdag 21 april om 14u tickets kopen voor STROOM via www.festivalstroom.be