Menu

HORIZON - The Festival's Young Talent

 

Gent Festival van Vlaanderen is een verhaal van gevierde sterren die het podium delen met opkomend talent. We brengen de grote internationale namen naar Gent, maar laten je ook proeven van de nieuwe generatie musici die je absoluut moet ontdekken. Dat zit als vanouds in ons DNA.

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen, en we lanceerden een warme oproep: wie een ticket kocht voor een van onze concerten, kon vrijblijvend een extraatje doneren om jong talent te ondersteunen. Dit leverde een onwaarschijnlijk mooi resultaat op dat we nu vertalen naar een nieuw project getiteld HORIZON.

In samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we met HORIZON acht net afgestudeerde muzikanten van eigen bodem een stevige duw in de rug. We bieden hen een professionele springplank in de vorm van een promotiefilm, een portfolio en een online concert dat via het streaming platform Sound of Ghent uitgezonden zal worden. Nadien krijgt elk van deze online concerten ook een vaste plek in de online catalogus van Evil Penguin TV.

Samengebald in vier online afleveringen stellen we onze acht young graduates voor aan de hand van muziekopnames die aan elkaar gepraat worden door ex-Klarapresentator Karel Nijs. De vier programma’s worden verder aangelengd met machtige beelden van de Gentse Boekentoren, waar de opnames plaatsvonden. Je krijgt hier trouwens dé uitgelezen kans om al een glimp op te vangen van dit net gerestaureerde architecturale pareltje.

Maar dat is lang niet alles… Als kers op de taart kan je de HORIZON-talenten ook live aan het werk zien tijdens Gent Festival 2021 op 8 en 9 september in de Handelsbeurs. Met stip in de agenda aan te duiden voor al wie dit jong muzikaal geweld in actie wil zien!

★  Met dank aan: Conservatoire royal de Liège, KASK & Conservatorium Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles en LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens.

★  Dit project is een samenwerking tussen Gent Festival van Vlaanderen, Evil Penguin TV en Universiteit Gent.

═══════════════════════

PROGRAMMATIE:

Do 6 mei 2021 | 20:30 ◉ soundofghent

Fleur Strijbos: sopraan – alumnus Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Dishwasher_: jazz – alumni KASK & Conservatorium Gent

info & tickets

Do 13 mei 2021 | 20:30 ◉ soundofghent

Alexander Declercq: piano – alumnus Koninklijk Conservatorium Brussel
Wim Matheeuwese: trombone – alumnus Conservatoire royal de Liège

info & tickets

Do 20 mei 2021 | 20:30 ◉ soundofghent

Arthur Daems: cello – alumnus Conservatoire royal de Bruxelles
Koen Ubaghs : klarinet – alumnus LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens

info & tickets

Do 27 mei 2021 | 20:30 ◉ soundofghent

Célestine Wacquez: fluit – alumnus Conservatoire royal de Liège
Lennert Baerts: saxofoon – alumnus Koninklijk Conservatorium Antwerpen

info & tickets