Gent Festival: tel samen met ons af!

Gent Festival: tel samen met ons af!

Beste Festivalvriend,

De laatste weken hebben we allen de kracht van muziek mogen ervaren. Overal ter wereld genoten we van gestreamde concerten of doken kleine balkonserenades op. 
Muziek kan ons immers even doen vergeten in welke uitzonderlijke tijden we vandaag leven. Muziek blijft emoties oproepen, betoveren, ontroeren en verbinden.  
Nu nog meer dan anders. 

Gent Festival van Vlaanderen heeft de voorbije weken gewerkt en geschaafd aan alle mogelijke plannen. Want hoewel het Festival nog vier maanden van ons verwijderd is, kunnen we er niet omheen dat het ook in september een uitdaging zal blijven om mensen samen te brengen. 

In deze context zijn wij verheugd u te kunnen meegeven dat wij dit jaar kiezen voor een aangepaste Festival-editie waarbij we willen inzetten op wat wél kan, binnen de maatregelen die op dat moment zullen gelden. 
Meer dan ooit wordt Gent Festival een thuismatch en willen we onze stad op een andere manier in al haar glorie laten schitteren. 
Het wordt een Festival op mensenmaat, met een overvloed aan creativiteit van artiesten, het publiek en ons team. 
Doorheen de komende weken en maanden zal het Festival geleidelijk aan vorm krijgen en maken we u graag deel van het verhaal. 

Uiteraard is het onze hoogste prioriteit om mensen op een veilige manier opnieuw te verbinden met muziek en met elkaar. Zolang Covid-19 in het land is zullen wij alles in het werk stellen om alle geldende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen en publiek, artiesten en medewerkers een veilige beleving te bieden.  

Met een enthousiasme en flexibiliteit zoals u die van ons mag verwachten. Want één ding is zeker: niets doen is geen optie, zonder livemuziek willen én kunnen we niet! 

Goede moed, blijf gezond en tel samen met ons af!
Het Gent Festival team.