Gent Festival lanceert voor het eerst: Whispering Leaves

Gent Festival lanceert voor het eerst: Whispering Leaves

Weer of geen weer: Gent Festival belooft jou een magische nazomer! Maak kennis met Whispering Leaves, een zalige reeks intieme nazomerconcerten op 12 unieke, groene locaties in hartje Gent.

Niet minder dan 21 internationale topmuzikanten en ensembles zullen je tussen het verborgen groen van enkele van de mooiste Gentse binnentuinen verrassen. Het wordt een dag tot de rand gevuld met natuur, poëzie en dromerige muziek in een gemoedelijke setting. Tijdens Whispering Leaves ontdek je Gent zoals dat nooit eerder kon, in een intieme setting in een prachtige groene omgeving. Kom je mee dromen tussen het ruisende gebladerte?

ZOMERSE SCHUBERTIADES

Voor deze 64ste editie van Gent Festival van Vlaanderen nemen we je mee naar Wenen, naar een Gouden tijdperk van statige salons, sierlijke balzalen en wervelende walsen. 

In datzelfde Wenen van tweehonderd jaar geleden presenteerde Schubert graag zijn nieuwste liederen aan een kleine, intieme kring van vrienden en kennissen. Wij brengen deze ‘Schubertiades’ van de huiskamer naar de tuin en nodigen je uit om enkele verborgen groene parels in de Gentse binnenstad te ontdekken.

Whispering Leaves voorspelt een dag boordevol natuur, poëzie en dromerige muziek in een gemoedelijke setting. Een terugkeer naar het Wenen van tweehonderd jaar geleden waar men al even dol was op zulke lange, zalig verpozende namiddagen.

Elke Gentse tuin die we ontdekten heeft zijn karakter en vanaf nu ook zijn eigen soundtrack. Van ongedwongen klassiek met Astrid Stockman en Liesbeth Devos in de tuin van d'Hane Steenhuyse tot de pure kleinkunst van Lieven Tavernier in de kloostertuin van het Karmelietenklooster. Maar evenzeer van Franse chansons van Victoria Alex in de binnenhof van Het Pand UGent tot de fantasietaal van de Spaanse singer-songwriter Daniel Lumbreras in De Verloren tuin, een ongekend pareltje in de Apotheekstraat.

ONTDEK HIER DE VOLLEDIGE LINE-UP 

WHISPERING LEAVES
Intieme nazomerconcerten in de mooiste Gentse stadstuinen

Zondag 12 september | 10:00 – 19:00
Gentse binnenstad
Info & tickets via whisperingleaves.gent