Gent Festival en KASK & Conservatorium Gent creëren samen met ECMA Pro een carrièreboost voor kamermuziekensembles

Gent Festival en KASK & Conservatorium Gent creëren samen met ECMA Pro een carrièreboost voor kamermuziekensembles

De coronapandemie maakte van 2020 wereldwijd een erg uitdagend jaar voor cultuur en onderwijs. Toch konden we dankzij ECMA (the European Chamber Music Academy) in september vorig jaar genieten van een frisse wind binnen het genre van de kamermuziek. Met zijn prestigieuze Europese Master in Kamermuziek vormt deze academie al meer dan vijftien jaar dé internationale kweekvijver voor toptalent. In samenwerking met KASK & Conservatorium reserveert Gent Festival elk jaar een plekje in de programmatie voor de ECMA-concerten en de daaraan gekoppelde gerenommeerde ECMA-masterclasses

Met de steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie kon ECMA afgelopen winter uitbreiden naar ECMA Pro: een samenwerking tussen twaalf Europese conservatoria, concertzalen en festivals die zich door middel van een uniek trainingsprogramma vooral toelegt op de carrièreontwikkeling en de sociaal-maatschappelijke relevantie van jonge ensembles.

Concreet worden er masterclasses, lezingen, workshops, trainingen en showcases georganiseerd voor ensembles afkomstig uit meer dan vijftien verschillende landen. Gent Festival en KASK & Conservatorium zullen daarom vanaf nu ook – naast de gewoonlijke masterclasses – showcases organiseren. Op deze manier helpen we de ensembles om bekendheid te verwerven bij concertorganisatoren en agentschappen in de internationale concertwereld. 

Gent Festival van Vlaanderen is een trotse partner van deze inspirerende internationale samenwerking. Zo kunnen we ons steentje bijdragen aan de toekomst van fris internationaal talent!

Meer lezen over ECMA Pro