Generation Project sluit Gent Festival 2017 af

Generation Project sluit Gent Festival 2017 af

Gent Festival 2017 loopt stilaan op z'n einde. Na het slotweekend met Artbeat en Anouar Brahem Quartet sluit The Generation Project op maandag 9 oktober het festival feestelijk af. 

Niemand minder dan onze eigenste bas-bariton José van Dam kruipt in de rol van mentor. Zijn indrukwekkende internationale carrière leidde hem van de Scala in Milaan tot de Opera in Parijs, van de Metropolitan in New York tot Covent Garden in Londen. Hij zong met legendarische dirigenten zoals Von Karajan, Maazel en Abbado en kreeg talrijke prestigieuze onderscheidingen.

Aan zijn zijde staat de jonge, opkomende sopraan Sarah Defrise. Wat haar alvast verbindt met van Dam is haar geboortestad Brussel. Ze was al enkele keren te horen in de Opera Royal de Wallonie en won wedstrijdprijzen in ondermeer Parijs en Vivonne.

Begeleid door het Symfonieorkest Vlaanderen en dirigent Jan-Latham Koenig kiezen van Dam en Defrise voor enkele klaterende aria’s van ondermeer Puccini, Mozart, Massenet en Wagner. Fonkelende vibes tussen twee zangvirtuozen!

In het kader van de academische opening en viering van 200 jaar Universiteit Gent.