Finale van Gent Festival 2020 - Lang leve het Lam!

Finale van Gent Festival 2020 - Lang leve het Lam!

Met Listen to the Lamb! wagen we ons aan een nooit geziene samenwerking voor de finale van Gent Festival. Nu zaterdag 3 oktober 2020 staat helemaal in teken van het fameuze Van Eyck-jaar en verandert de hele Bijlokesite in een wonderbaarlijke muzikale polyptiek, vanzelfsprekend in de meest veilige omstandigheden.

We vroegen 12 Gentse cultuurinstellingen om samen met ons en een bont gezelschap van musici en kunstenaars de 12 panelen van Van Eycks wereldberoemde Lam Gods muzikaal te vertalen. De 12 voorstellingen vormen één samenhangend geheel en zullen gepresenteerd worden op de Bijlokesite.

Download hier het programmaboekje!

Saxofoonkwartet Bl!NDMAN besluit die dag de festiviteiten met een ode aan het volledige veelluik met een slotconcert in de Sint-Pieterskerk. Ze keren hiervoor terug naar de vijftiende eeuw, de eeuw van van Eyck. Vertrekkende van componist Johannes Ockeghem presenteren ze een programma waarin verscheidene oude compositietechnieken centraal staan die door Ockeghem en de volgende generatie polyfonisten gehanteerd werden.

Mis dit finale slotstuk niet van Gent Festival van Vlaanderen 2020!

Klik hier voor meer info