Festival op kindermaat: KidsOdeGand

Festival op kindermaat: KidsOdeGand

Op zondag 24 september toveren we de Bijlokesite om tot de meest kindvriendelijke plek van Gent! Je beleeft er samen met je baby, kleuter of kind onvergetelijke concerten op kindermaat. Tussen de concerten door kan je heerlijk genieten van elkaar of samen met je kids de Bijlokesite ontdekken. Per concert betaal je slechts 9 euro per persoon!

Je kan kiezen uit deze concerten: 

Ninnananna (0-18 mnd)

We duiken onder in de wonderbaarlijke wereld van slaap, rust en droom. Kies een plekje uit om samen met je baby te genieten van rustige klanken en stille muziek in een ongedwongen sfeer. Met stem en piano, en op een bed van geluidskunst, kan je genieten van een moment zonder verplichtingen. Er klinkt muziek van Ligeti, Wagner, Debussy, Ravel, Bach, Cage, Feldman en vele anderen.

Wil je wegdommelen in de dromerige klanken, ben je na vijf minuten al in een diepe slaap, of wil je met iedere voelspriet genieten en alles wakker meemaken? De keuze is helemaal aan jou!

Glimp (1,5+)

Hoe klinkt kleur? Wie kan de maan verstaan? Wat zegt de zon? Wat klinkt lager, een bas of een trom? Hoeveel kleuren heeft een droom? Glimp neemt je mee naar een betoverende droomwereld, waarin jazzy klanken van percussie en bas een spannend spel spelen met kleurrijke beelden én met jou. Een muziekvoorstelling voor peuters en hun (groot)ouders waarin muziek, beeld, techniek, musici en publiek een bijzondere vriendschap aangaan. 

Stekeblind (3+)

Alles begint met een brief. Van Egel aan Mol. Dat hij bij haar wil zijn. Samen praten over de dingen. Samen thee drinken voor het raam. Samen naar buiten kijken. Samen schaapjes tellen en… samen slapen in één bed? Stekeblind is een verhaal van de liefde. Stekeblind is Romeo en Julia voor kleuters, met prachtige muziek door een live strijkkwartet.

Hemel (6+)

Een appel, een pijp, een bolhoed… Daar is René Magritte! Hij komt uit de hemel neergedaald en dwaalt rond in zijn eigen raadselachtige schilderijen. Maar is hij in elk schilderij welkom? En wat met de tuba die plots begint te spelen? 
In deze woordeloze figurentheatervoorstelling neemt Luk De Bruyker je mee naar de kunstwerken van René Magritte. Het is een surrealistisch universum, een wereld waar alles kan en niets is wat het lijkt, en waar de tuba een prominente plek krijgt…

Praktisch

In Muziekcentrum de Bijloke parkeer je je kinderwagen in een bewaakte buggyparking. Honger? De hele dag serveren we eten dat kinderen gegarandeerd lekker vinden. Voor het opwarmen van flesjes kan je gebruik maken van magnetrons. In de toiletten is een ververstafel voorhanden. 

Bestel je tickets