Eerste naam Gent Festival 2017 bekend

Eerste naam Gent Festival 2017 bekend

Voor haar 60ste editie verwelkomt Gent Festival van Vlaanderen meteen een ronkende naam: dirigent Valery Gergiev. Nog tijdens zijn opleiding won Gergiev de Herbert von Karajan Dirigeerwedstrijd in Berlijn en vandaag geldt hij als de meest gevraagde dirigent ter wereld. Als chef-dirigent van toonaangevende orkesten zoals het London Symphony Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest werd hij bedolven onder prijzen en erkenningen. Zijn flamboyante dirigeerstijl is inmiddels een begrip.

Gergiev brengt het al even legendarische Mariinsky Theatre Orchestra mee, het orkest waarvan hij al vele jaren chef-dirigent en artistiek directeur is. Onder zijn leiding groeide het meer dan twee eeuwen oude orkest uit tot een van de beste orkesten ter wereld.

In Gent kiest de tandem Gergiev-Mariinsky voor repertoire dat hen op het lijf geschreven is: Shostakovich’ Vierde Symfonie. Shostakovich voelde dat de dramatiek en tragiek in het werk niet aanvaard zouden worden door het Sovjetregime en stelde de première daarom uit tot na de dood van Stalin, een periode van relatieve rust. Het is een meesterwerk van onuitputtelijke emotionele expressie, the greatest onder zijn 15 Symfonieën.

Tickets