Een nieuwe morgen!

Een nieuwe morgen!

 

Beste festivalliefhebber,

Nu de lente schoorvoetend haar intrede doet (die regen is zó weer voorbij!), beginnen ook de festivalkriebels weer op te komen. Bij alle onzekerheid durven we langzamerhand dromen van een terugkeer naar het ‘normale leven’. Nog nooit zal ‘normaal’ zo bijzonder gevoeld hebben…

Terwijl het stil was in de zalen en de theaters heeft het team van Gent Festival van Vlaanderen niet stilgezeten, integendeel, we waren drukker dan ooit!

Met het net gelanceerde project HORIZON geven we acht recent afgestudeerde musici de kans om zich in deze voor hen onmogelijke tijden alsnog aan het publiek voor te stellen. In vier televisieprogramma’s, te zien op het platform Sound of Ghent en straks bij Evil Penguin TV, presenteren we de crème de la crème van de Belgische conservatoria.

We zijn ook blij dat, op vraag van de stad Gent, op 25 en 26 juni ons project Listen to the Lamb! wordt hernomen. Tijdens het Sint-Jansfeest, de afsluiting van het verlengde Van Eyck-jaar, wekken we nogmaals, samen met twaalf Gentse partners en evenveel artiesten, de panelen van het beroemde schilderij op muzikale wijze tot leven.

En natuurlijk hebben we volop doorgewerkt aan de voorbereiding van een nieuwe festivaleditie na de zomer. We verheugen ons op een festival waarin we weer de internationale top kunnen ontvangen, maar ook onze eigen nieuwe ontdekkingen kunnen presenteren.

Van 6 tot en met 26 september betoveren we de stad met de kunsten, met een aantal vertrouwde concepten, maar met evenveel verrassingen en spannende nieuwigheden. Hou ons verder in de gaten, want rond half juni maken we het programma bekend en start de ticketverkoop.

De voorbije tijd heeft ons geleerd dat de toekomst doorgaans ongewis is en zich niet in afgemeten planningen en spreadsheets laat vastleggen. Maar de benodigde flexibiliteit blijft ook onze vindingrijkheid prikkelen.

We hopen dat de gunstige ontwikkelingen zich in de loop van de zomer doorzetten en dat het licht dat nu al aan de horizon gloort, uitgroeit tot een stralende, nieuwe morgen. We kijken er samen met u naar uit!

Veerle Simoens, directeur
en het hele team van Gent Festival van Vlaanderen