ECMA | Gent Festival op reis naar Wenen – episode 3

ECMA | Gent Festival op reis naar Wenen – episode 3

Gent Festival haalt alles uit de kast om jong talent de speelkansen te bieden die ze verdienen en nodig hebben. Dit doen we niet alleen voor talent bij ons met het project HORIZON, ook op internationaal vlak spelen we onze rol voluit.  Hiervoor werken we samen met ECMA (the European Chamber Music Academy), al meer dan vijftien jaar dé internationale kweekvijver voor toptalent binnen de Europese kamermuziek. In samenwerking met KASK & Conservatorium reserveert Gent Festival elk jaar een plekje in de programmatie voor ECMA-concerten en de daaraan gekoppelde gerenommeerde masterclasses.

Wenen is een bruisende muziekstad, bovendien oefent de hoofdstad van Oostenrijk nog steeds een enorme aantrekkingskracht uit op jong en onontgonnen talent. Het is dan ook geen toeval dat ECMA deze levendige metropool als uitvalsbasis heeft. Voor de derde episode van onze Wenen-videoreeks werpen we een licht op deze bijzondere organisatie. We zijn alvast razend enthousiast om enkele nieuwe uitblinkers van de Europese kamermuziek aan jullie voor te stellen. In deze video maak je alvast kennis met het Selini Quartet!

MASTERCLASSES EUROPEAN CHAMBER MUSIC ACADEMY
Maandag 13 september t.e.m. donderdag 16 september - tijdstip n.t.b.
M
IRY Concertzaal
★ Alle masterclasses kan je gratis bijwonen.

Gent Festival is samen met het KASK & Conservatorium trotse partner van de European Chamber Music Academy, de internationale organisatie die de jongste garde kamermuziektalent koppelt aan leden van wereldvermaarde ensembles. Gent Festival organiseert elk jaar gratis toegankelijke masterclasses met de internationale top op het gebied van kamermuziek. Twee jonge strijkkwartetten, een pianotrio en een saxofoonkwartet worden hier klaargestoomd voor hun carrière. Kom je mee pottenkijken in de muzikale keuken van het allerhoogste niveau?

Meer info

SHOWCASES EUROPEAN CHAMBER MUSIC ACADEMY
Donderdag 16 september – 19u00
MIRY Concertzaal

Vier dagen lang hebben we vier jonge ECMA-ensembles bij ons te gast die op het allerhoogste niveau aan prachtige kamermuziek werken. Deze ensembles bestaan uit twee internationaal samengestelde strijkkwartetten, het Selini Quartet en het Chaos String Quartet. Verder zien we ook Trio Bohémo en vier saxofonisten uit Barcelona aan het werk: het Kebyart Ensemble. Tijdens de showcases op 16 september hoor je het resultaat van de masterclasses, verspreid over vier korte, maar avontuurlijke concerten.

➝ Info & tickets