Dit was Gent Festival 2018...

Dit was Gent Festival 2018...

Bedankt!

Gent Festival van Vlaanderen beleefde met maar liefst 50.000 bezoekers een onvergetelijke 61e editie! We pakten uit met levende legendes, jonge wolven, vernieuwende concepten en unieke locaties. Een divers en sterk programma kleurde deze editie: van een magistrale Bruckner met Esa-Pekka Salonen en het London Philharmonia Orchestra, over opzwepende flamenco met het Antonío Andrade Flamenco Ballet tot een romantisch hoogtepunt met Jan Lisiecki en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Voldaan blikken we dan ook terug op een erg geslaagde editie waarbij we onze festivalgangers een totaalbeleving bezorgden met 180 voorstellingen en 1.500 (inter)nationale artiesten. Heel erg bedankt aan iedereen die van ons Festival een machtig feest heeft gemaakt! 

Herbeleef al onze concerten en events met onze Facebookalbums of check de website waar je per concert de foto's vindt (telkens helemaal onderaan de pagina)! 

Hier vind je de afermovie van OdeGand 2018:

En we gaan nog even door... 

Na een knallende 61e editie van Gent Festival van Vlaanderen zijn we nog steeds niet te stoppen! Zo gaat het Festival in Oost-Vlaanderen nog even door en zijn we gestart met de Festival@Home weken

Festival@Home

Van 10 tot 14 oktober 2018 en later ook van 2 tot 7 maart 2019 loopt Festival@Home. Voor het vierde jaar op rij organiseren we samen met maar liefst 20 ziekenhuizen en woonzorgcentra een reeks concerten, speciaal voor zij die zich moeilijk zelf naar onze concertlocaties kunnen begeven. Dit initiatief kadert binnen WE SHARE MUSIC. Een reeks beklijvende projecten van Gent Festival van Vlaanderen waar ook kinderen, kansengroepen, andersvaliden en ouderen onvergetelijke muzikale momenten beleven. De concerten van Festival@Home worden mede mogelijk gemaakt door de steun van BNP Paribas Fortis en de Nationale Loterij.

Festival in Oost-Vlaanderen 

In 2018 nemen opnieuw tal van steden, gemeenten en dorpen in de provincie Oost-Vlaanderen met een groot enthousiasme deel aan de festivalvreugde van Gent Festival van Vlaanderen. Dat doen ze onder het bijzonder peterschap van gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers. Welkom in deze boeiende reeks! Ontdek hier welke concerten je nog kan meepikken.

Save the date

Noteel alvast 14.09.2019 t.em. 05.10.2019 in jouw agenda. Dan zetten we de 62e editie van Gent Festival van Vlaanderen graag samen met jou in!