De totale Mozart-ervaring | Gent Festival op reis naar Wenen – episode 2

De totale Mozart-ervaring | Gent Festival op reis naar Wenen – episode 2

Wie Wenen zegt, zegt Mozart natuurlijk, en daarom werpen we hem alle eer toe in onze komende Festival-editie. Dankzij een unieke samenwerking met de Mozartwoche uit Salzburg brengen wij voor jou twee once in a lifetime-voorstellingen. Wij halen Mozart en zijn onschatbare viool naar Gent en nodigen ineens ook de beroemde tenor Rolando Villazón uit. Van een unicum gesproken!

Voor de tweede video-episode van onze muzikale blitz-excursie naar Wenen lieten we ons onderdompelen in de wereld van Mozart. We spraken met Mozartwoche-directeur Nora Pötter-Grabko: zij heeft het over de totale Mozart-ervaring. Wil jij ook graag Mozart horen, zien en voelen? Bekijk dan zeker de video en koop snel jouw kaartjes voor De viool van Mozart in Gent of voor Sprankelend Salzburg!

Gent Festival van Vlaanderen en de Mozartwoche presenteren De viool van Mozart
Maandag 20 september - 20u30
Muziekcentrum De Bijloke

In De viool van Mozart in Gent leren we Villazón meteen op een andere manier kennen. Hij deelt het podium met twee jonge virtuozen: pianist Paul Montag en violist Hugues Borsarello, die op Mozarts eigen viool zal spelen! Tussen de vioolsonates door vertelt Villazón op zijn eigen flamboyante manier over de fascinerende briefwisseling tussen Mozart en zijn vader Leopold: een inkijkje in een moeilijke maar ook zeer vruchtbare relatie. Mozarts viool in Gent horen klinken, dat moet je gezien én gehoord hebben! 

Info & tickets

Gent Festival van Vlaanderen en de Mozartwoche presenteren Sprankelend Salzburg
Dinsdag 21 september - 20u30
Muziekcentrum De Bijloke

Voor het tweede concert uit de Mozartwoche komt naast het huisorkest Camerata Salzburg ook de Franse dirigent en hobovirtuoos François Leleux mee. Leleux soleert in het prachtige hoboconcerto, het orkest speelt twee van Mozarts mooiste symfonieën.  Leleux soleert op onnavolgbare wijze in het prachtige hoboconcerto. Het orkest speelt daarnaast onder zijn leiding de heerlijke Ouverture uit Le nozze di Figaro en een van Mozarts mooiste symfonieën, nr. 38, de zogenaamde Praagse. Beide werken schreef Mozart neer in het Wenen van 1786 en ze kenden kort daarna hun overweldigende première in Praag. En als kers op de taart geeft Rolando Villazón himself enkele fenomenale aria’s ten beste, onder andere uit Don Giovanni.

Info & tickets