Anouar Brahem Quartet

Anouar Brahem Quartet

Anouar Brahem Quartet

Zaterdag 7 oktober 2017 - 20:30

MIRY Concertzaal

Welkom in de beklijvende wereld van Anouar Brahem. Met zijn oud - een Arabische luit - toert deze Tunesische jazzmusicus al jarenlang de wereld rond.

Hij haalde de oud uit de schaduw van begeleidingsorkesten en stelde ze in het midden van de belangstelling met eigen composities en met optredens op de allergrootste podia.

Brahem schreef heel wat film- en theatermuziek maar werkte ook samen met klinkende namen zoals Maurice Béjart. Sinds 1990 heeft hij een tiental platen op de markt gebracht die heel wat prijzen opleverden, waaronder een Edison Award in 2006 en de Echo Jazz Award in 2010.

Gent Festival wist Brahem te strikken met zijn laatste album, Souvenance. Zoals steeds slaat hij de brug tussen Oost en West, in een eclectische mix van muziekstijlen. Met gitaar, oud, basklarinet en piano laat Brahem Arabische klanken en Westerse instrumenten moeiteloos met elkaar verweven. Souvenance is een muzikaal testament van de gebeurtenissen rond de Arabische Lente, een collectieve herinnering in elf melancholische partituren. Het wordt een intiem, lyrisch concert om helemaal in weg te zakken…

Een coproductie met HoGent-School of Arts - MIRY Concertzaal.

Koop je tickets