3 redenen waarom je The Generation Project niet mag missen!

3 redenen waarom je The Generation Project niet mag missen!

1. EEN UNIEKE CONCERTBELEVING
The Generation Project werd vorig jaar door artistiek directeur Veerle Simoens op de kaart gezet. Twee artiesten, twee generaties, staan zij aan zij op het podium. Als extraatje kan ook het publiek in dialoog gaan met de twee wereldsterren. 
Dit jaar koos Veerle Simoens voor een instrument dat haar zelf nauw aan het hart ligt: de cello. Opkomend talent Harriet Krijgh en gevierde ster Pieter Wispelwey halen samen het beste uit hun cello's, begeleid door Casco Phil, onder leiding van dirigent Frank Agsteribbe.

2. ARTIESTEN MET UITZONDERLIJK TALENT
Het jonge toptalent Harriet Krijgh is al van kindsaf bezeten door de cello. Vorig jaar werd ze uitgeroepen als Rising Star van de European Concert Hall Organisation. Intussen nam ze ook de fakkel over van Janine Jansen als artistiek leidervan het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.
Zij deelt het podium met Pieter Wispelwey, een klinkende naam in de muziekwereld. Als allrounder maakten zijn opnames van zowel Schnittke en Britten als van Bach en Vivaldi furore in binnen- en buitenland. Hij reist nog steeds alle continenten af met de grote orkesten en dirigenten.

3. SPANNEND PROGRAMMA
Beide musici kozen samen een programma dat perfect past binnen het festivalthema 'Roots'.
Harriet Krijgh koos voor het pakkende Kol Nidrei van Max Bruch en de prikkelende Libertango van Piazzolla, Pieter Wispelwey brengt de monumentale Sonate van Kodály. Het orkest Casco Phil zorgt met sprankelend werk van Telemann en de uitbundige Roemeense dansen van Bela Bartòk voor extra vuur. En als verrukkelijke apotheose bundelen ze hun krachten in het Concerto voor 2 cello’s van Antonio Vivaldi.
 

THE GENERATION PROJECT
27/09/2016
SINT-MICHIELSKERK


Koop tickets The Generation Project