3 redenen waarom je het topconcert van Anima Eterna zéker niet mag missen!

3 redenen waarom je het topconcert van Anima Eterna zéker niet mag missen!

Het concert van Anima Eterna Brugge is zonder twijfel één van de pareltjes op de affiche van Gent Festival van Vlaanderen dit jaar. Met als hoofdingrediënten: een toporkest, een overweldigend programma én een uitzonderlijke locatie!

  1.  Anima Eterna Brugge trakteert muziekliefhebbers overal ter wereld al meer dan 25 jaar op topkwaliteit. Opgericht door en onder leiding van dirigent Jos Van Immerseel toeren ze de hele wereld rond, met recent nog een zeer succesvol debuut in Sydney en in New York. Anima Eterna Brugge staat synoniem voor innovatief onderzoek, frisse uitvoeringen, een transparant klankbeeld, pakkende concerten en aanstekelijk speelplezier.
     
  2. Het programma is er één om U tegen te zeggen: Boheemse nostalgie in Amerika! We laten de orkestrale kracht én pracht klinken van Dvořáks 9de Symfonie. Het overweldigende werk kreeg de bijnaam ‘From the New World’ (Uit De Nieuwe Wereld). Dvořák schreef de Symfonie toen hij van de Bohemen richting Verenigde Staten verhuisde. Hij had er de opdracht aangenomen om de Amerikanen te helpen in hun zoektocht naar hun eigen muzikale roots. In New York dompelde hij zich helemaal onder in hun cultuur en maakte er o.a. kennis met de muziek van de zwarten en de indianen. In zijn 9de Symfonie laat hij horen hoe muziek uit De Nieuwe Wereld kan klinken, maar tegelijk put hij uit de volksmuziek van zijn geliefde vaderland Tsjechië. Lees meer over zijn zoektocht in ons magazine ROOTS, een razend interessante reportage van de hand van de jonge Nederlands-Tsjechische journaliste Laura Postma! 
     
  3. Het concert vindt plaats op een unieke locatie: de Floraliënhal! Tussen het S.M.A.K. en het Kuipke bevindt zich de indrukwekkende Floraliënhal, één van de enige overgebleven restanten van de wereldtentoonstelling in Gent in 1913. Het voormalige 'Eeuwfeestpaleis' wordt speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een volwaardige concertzaal: er wordt een comfortabele tribune gebouwd en met de nieuwste technologieën wordt er een akoestische installatie geïntegreerd. Kortom, u vindt er alles voor een optimale en tegelijk unieke concertbeleving!

Concert van Port of Ghent

26.09.2016
FLORALIËNHAL

KOOP TICKETS