COVID UPDATE

COVID UPDATE

Gent Festival van Vlaanderen omarmt het Covid Safe Ticket en koos resoluut voor een volwaardige editie van het internationaal erkende festival. Sinds 1 september konden festivalliefhebbers mét een Covid Safe Ticket opnieuw binnen genieten van concerten en voorstellingen, zonder mondmasker en zonder sociale afstand. Op 6 september ging de 64ste editie van Gent Festival van Vlaanderen van start, meteen het eerste grootschalige Covid Safe festival met een gediversifieerd aanbod op de mooiste binnen- en buitenlocaties in en rond Gent.

Zorgeloos genieten

Hoe deze editie van Gent Festival van Vlaanderen er zou uitzien bleef lang onzeker. Op 20 augustus kondigde het Overlegcomité echter bijkomende versoepelingen aan in het Zomerplan. Met het Covid Safe Ticket zette de overheid het licht op groen om na de stilte, opnieuw écht samen te genieten en te dansen. Gent Festival was het eerste grootschalige festival waar, zowel binnen als buiten, de volledige zaalcapaciteit werd benut. De voorstellingen vonden plaats volgens de nieuwe voorschriften: zonder verplicht mondmasker of sociale afstand, maar uiteraard mét de nodige voorzorgsmaatregelen. Zo heeft de organisatie overal ontsmettende handgel voorzien. Ook waren de programmaboekjes digitaal beschikbaar en na elke voorstelling werden alle stoelen gedesinfecteerd. De medewerkers van Gent Festival van Vlaanderen droegen zelf een mondmasker en hielden de nodige afstand. 

Enkel toegang met een geldig Covid Safe Ticket

Elke bezoeker die ouder is dan 12 jaar moest naast een geldig ticket ook een geldig Covid Safe Ticket en een identiteitsbewijs voorleggen aan de ingang, als extra toegangsvoorwaarde. De organisatie heeft per voorstelling de QR-code van het Covid Safe Ticket gescant om na te gaan of je 'Covid Safe' bent. Zelftesten werden niet aanvaard als toegangsbewijs.   

Als Covid Safe Ticket werden de volgende certificaten aanvaard:

  • een vaccinatiecertificaat: minstens 2 weken volledig gevaccineerd 
  • een negatief testcertificaat
    • een negatieve PCR-test die maximaal 48 uur vóór de dag van het evenement afgenomen werd
    • of een negatieve antigeentest die maximaal 24 uur vóór de dag van het evenement werd afgenomen 
  • een herstelcertificaat  met een geldigheidsduur die begint 10 dagen na de datum van de eerste positieve PCR-test en eindigt 180 dagen na de datum van die eerste positieve test.

Bij het aanschuiven aan de ingang bleven de social distancing regels van kracht en ook de mondmaskerplicht bleven gelden. Pas na de goedkeuring van het Covid-certificaat kregen de toeschouwers toegang tot de festivallocatie en mochten de mondmaskers worden afgezet.

Lees meer in onze Q&A