We share music

Sinds een aantal jaren sleutelt Gent Festival van Vlaanderen aan een structurele manier om de evenementen en concerten toegankelijk te maken voor diverse sociale doelgroepen. Dankzij WE SHARE MUSIC is het mogelijk om als culturele organisatie op een inclusieve manier drempelverlagende maatregelen te treffen met het oog op toegankelijkheid voor iedereen.

Van 10 tot 14 oktober 2018 en van 2 tot 6 maart 2019 brengen we met de We Share Music-week voor het vierde jaar op rij in diverse ziekenhuizen en woonzorgcentra concerten, speciaal voor zij die zich moeilijk zelf naar onze concertlocaties kunnen begeven.

Enkele realisaties van ons WE SHARE MUSIC-programma:

  • Blind Date: Personen met een visuele beperking genieten van een fikse korting, gratis begeleiding, vervoer van en naar de concerten, programmaboekjes in brailleschrift of grootletterdruk en ontmoetingen met gelijkgestemde zielen na de voorstellingen. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht bij wesharemusic@festival.be en telefonisch op 09 243 94 89.
     
  • Uitpas: Met de Gentse Uitpas krijgen mensen met een verhoogde tegemoetkoming rechtstreeks een zeer grote korting op de aankoop van hun ticket(s) voor Gent Festival van Vlaanderen. Deze tickets zijn verkrijgbaar via het ticketbureau Tickets Gent (Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent. Open van maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 18.00 en op zaterdag van 14.00 tot 18.00). Daarnaast kan iedereen met een Uitpas ook punten sparen door deel te nemen aan onze concerten. Ten slotte kan je in ruil voor 25 Uitpaspunten een exclusief cd-pakket van het Festival gaan ophalen bij Tickets Gent. Cultuur moet er immers voor iedereen zijn...

Voor meer informatie over onze sociale werking kan je terecht bij wesharemusic@festival.be

STUDIO STORY

Vanaf oktober openen de deuren van Studio Story, een creatief labo en buurtproject in Muide-Meulestede waar kinderen uit kansengroepen op speelse wijze worden ondergedompeld in muziek en cultuur. De jonge deelnemers kunnen er ongedwongen en onbevangen zingen, improviseren, muziek maken en toneel spelen. Samen met een begeleider trekken ze ook regelmatig op pad door de stad: ze duiken in de coulissen van die geheimzinnige opera of zitten op de eerste rij tijdens een orkestrepetitie. Maar het wordt zeker geen eenrichtingsverkeer: door te experimenteren en zelf te ontdekken, gaat Studio Story op zoek naar de artiest die schuilt in ieder kind.

Het hele schooljaar lang wordt toegewerkt naar een toonmoment waarbij alle kinderen onder begeleiding van professionele coachen hun talenten kunnen ontdekken, benutten en verder uitdiepen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en toonmoment(en): stuur dan een mailtje naar isabel@festival.be