We Share Music

Iedereen heeft recht op culturele ontplooiing, daar gaan wij bij Gent Festival van uit. Ook zij die er misschien de middelen niet voor hebben of die het fysiek moeilijk hebben om concerten en voorstellingen bij te wonen. Daarom hebben we ‘We Share Music’ in het leven geroepen, een reeks beklijvende projecten waarbij kinderen, mensen uit kansengroepen, ouderen, mensen met een (visuele) beperking onvergetelijke muzikale momenten beleven. Deze projecten zijn enkel mogelijk door de jaarlijkse bijdrage van onze FestivalClubleden en enkele trouwe partners.

Projecten van het We Share Music-programma:

 • Festival@Home
  Met de Festival@Home weken, van 10 tot 14 oktober 2018 en van 2 tot 7 maart 2019, brengen we voor het vierde jaar op rij in diverse ziekenhuizen en woonzorgcentra concerten, speciaal voor zij die zich moeilijk zelf naar onze concertlocaties kunnen begeven.
 • Blind Dates
  Personen met een visuele beperking genieten van een fikse korting, gratis begeleiding, vervoer van en naar de concerten, programmaboekjes in grootletterdruk en ontmoetingen met gelijkgestemde zielen na de voorstellingen.
 • Studio Story 
  In oktober 2017 lanceerde Gent Festival een gloednieuw project voor kinderen tussen 9 en 12 jaar: Studio Story. Met hart en ziel begeleidt Isabel Geerardyn, projectmedewerker van het Gent Festival, de jonge deelnemers in dit creatief labo. Zingen, improviseren, dansen, muziek maken of toneel spelen: de kinderen gaan op zoek naar hun innerlijke artiest! Er komen professionele musici op bezoek en de kinderen duiken ook in de bruisende cultuurstad Gent.
 • Vlinderproject
  Het Vlinderproject laat kinderen met een visuele beperking muziek anders beleven. 
 • UiTPAS
  Met de Gentse Uitpas krijgen mensen met een verhoogde tegemoetkoming rechtstreeks een zeer grote korting op de aankoop van hun ticket(s) voor Gent Festival van Vlaanderen. Deze tickets zijn verkrijgbaar via het ticketbureau Tickets Gent (Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent. Open van maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 18.00 en op zaterdag van 14.00 tot 18.00). Daarnaast kan iedereen met een Uitpas ook punten sparen door deel te nemen aan onze concerten.

Contact

Studio Story: isabel@festival.be

Blind Dates:  wesharemusic@festival.be of 09 243 94 89

Algemene vragen of ideeën: wesharemusic@festival.be