Menu
Zefiro Torna

19.00u
Sint-Martinuskerk, Zomergem

€15,00

Tickets niet beschikbaar

Allegoria

Je kent ze ongetwijfeld: de allegorische thema’s van ijdelheid, dwaasheid en vergankelijkheid die we zo vaak terugvinden in de schilderijen van Vlaamse Meesters zoals Pieter Brueghel of Adriaen Brouwer. Als duidelijke knipoog naar de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw, is ‘Allegoria’ opgebouwd als een thematisch drieluik. Zefiro Torna, met zijn artistiek leider Jurgen De bruyn, put hiervoor niet alleen uit een schat aan pittoreske volks- en geuzenliederen, maar ook uit de meer poëtische lied- en madrigalenbundels van Renaissancegrootmeesters zoals Carel Hacquart en Nicolas Vallet. Op geheel eigenzinnige wijze wordt dit eeuwenoude repertoire terug nieuw leven ingeblazen. Een fijnzinnige evenwichtsoefening tussen authenticiteit en creativiteit.

organisator: Martinusgilde Zomergem

Tickets

09 372 78 13
seghers.tony@skynet.be

Programma

Wijsheid en dwaasheid 
Muziek uit het o.m. het Boertigh Amoreus en Aandachtigh grootLiedt-boeck, en van componisten N. à Kempis, Gastoldi, C. Hacquart. 

Dood en vergankelijkheid 
O.m. Ach Bitterheyt, Baletten van 't Uitnemend Kabinet, Hoe lustig is het hier te wezen, Eeven als de lieve Roosen. 

Liefde en ijdelheid 
Aeltyes dans en andere Boerenliedjes, muziek uit de Minnelyke Sangh-Rympies en composties van o.m. N. Vallet, N. Hottmann, C. Herwich, J. Schenk. 

Uitvoerders

Annelies Van Gramberen, sopraan
Jowan Merckx, blokfluit, kromhoorn, doedelzak, percussie
Liam Fennelly, viola da gamba
Jurgen De bruyn, luit, barokgitaar, theorbe, zang, artistieke leiding