Menu
UITVERKOCHT - Het landschap van de polyfonisten

20.30u
MIRY Concertzaal

vanaf €22,00

Wachtlijst

Wachtlijst

Paul Van Nevel & Huelgas Ensemble: melancholie in Franco-Vlaamse polyfonie

Paul Van Nevel hoeven we je niet meer voor te stellen. De Belgische dirigent en musicoloog geldt als een van de grote pioniers van de oude-muziek-beweging in Europa. Met zijn intussen wereldberoemde Huelgas Ensemble is hij tot op vandaag internationaal toonaangevend voor de historische uitvoering van muziek uit de 12e tot 16e eeuw.

Van Nevel zou Van Nevel niet zijn mocht hij niet af en toe een nieuwe theorie naar voren schuiven. In zijn ‘Landschap der polyfonisten’ toont hij aan dat de 16e eeuwse Franco-Vlaamse polyfonisten zich lieten beïnvloeden door de rustieke landschappen waarin ze opgroeiden. De melancholische toon in hun muzikale werk en de glooiende omgeving waarmee ze als kind in contact kwamen, zouden rechtstreeks met elkaar verband houden.

Een op maat gesneden bloemlezing uit het Franco-Vlaamse polyfone repertoire, met werk van onder meer Ockeghem en des Prez, vloeit op je af onder de geprojecteerde landschappen van fotograaf Luk Van Eeckhout.

Laat je overmannen door de schilderachtige melancholie die door twaalf stemmen meer dan ooit tot leven komt!

Een coproductie met School of Arts, HoGent & MIRY Concertzaal

©Luk Van Eeckhout
©Guy Verstraete

Programma

Werk van Antoine Busnois, Nicolas Gombert, François Dulot, Nicolle des Celliers de Hesdin, Jean Mouton, Thomas Crecquillon en andere Franco-Vlaamse componisten.

Uitvoerders

Huelgas Ensemble
Paul van Nevel
, dirigent

Wachtlijst

Ik wil me graag inschrijven op de wachtlijst van volgend(e) concert(en):

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in onze privacy policy