Menu
The Flamenco Connection: Extra concert

20.00u
Vlaamse Opera Gent

vanaf €25,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Aan het indrukwekkende rijtje van leading voices die Gent Festival de voorbije jaren mocht verwelkomen, voegen we in 2017 opnieuw een klinkende naam toe: de Tsjechische sterzangeres en mezzosopraan Magdalena Kožená.

Kožená zingt in alle grote operahuizen en werkt samen met de grootste dirigenten, niet in het minst met haar echtgenoot Simon Rattle. Ze heeft enkele Gramophone Awards gewonnen en is Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres in Frankrijk.

Haar grote liefde is de barokmuziek, een genre dat haar elastische en virtuoze stem op het lijf geschreven is. Maar Kožená heeft nog een andere passie, die ze een jaar intens bestudeerde: ongetemde Spaanse flamenco!

In Gent wisten we haar te strikken voor een concert waarbij ze haar beide liefdes laat verstrengelen. Hemelse Spaanse barokmuziek van ondermeer Hidalgo, de Lima en Marin wisselen af met ontvlambare flamencodans- en muziek.

De musici van het barokensemble Private Musicke staan zij aan zij met een vurige flamencogroep. Magdalena Kožená gaat in dialoog met sterdanser en -choreograaf Antonio El Pipa: zij zingt, hij danst.

Programma

PROGRAMMA
Werk van José Marín
Juan de Lima Serqueira
Juan Hidalgo
Santiago de Murcia
Jean-Baptiste Lully
Sebastían Durón
José Martínez de Arce
en flamencodans

Uitvoerders

Magdalena Kožená, mezzosopraan
Ensemble Private Musicke o.l.v. Pierre Pitzl
Antonio El Pipa, Compañía de Flamenco