Menu
Parkwalk
€0,00

Gratis event

Ontdek de Parkwalk en geniet met volle teugen van de muzikale verrassingen onderweg. De volledige wandeling is 3,5 kilometer lang en kan je dooropend van 13u30 tot 17u30 op eigen tempo afleggen.

L
ife of Tree
Kruip onder de rokken van spraakmakende vrouwen! Life of Tree liet zich inspireren door bijzondere vrouwen als Simone De Beauvoir, Florence Nightingale en Hannah Arendt, die de geschiedenisboeken kleuren omwille van hun moed, kracht, intelligentie of pionierswerk. Elke jurk symboliseert één van deze ophefmakende vrouwen en neemt je mee op een muzikale reis doorheen hun persoonlijk levensverhaal. Een ode aan de vrouwelijke pioniers!


DUOBAAN
Klein, compact, dicht bij het publiek, zinnenprikkelend, en een beetje gek: dat moet DUOBAAN zijn! Accordeoniste Barbara Ardenois en beeldend kunstenares Anneleen De Causmaecker laten hun publiek deel uitmaken van een intieme performance  met een streepje poëzie. Laat je meevoeren door een zinnenprikkelend klankparcours!


Levanto Saxofoonkwartet
Annelies Cornette, Emma Declercq, Toon Van Geyseghem en Victor Herman vormen samen het Levanto Saxofoonkwartet, een jong en bloeiend ensemble. De vier blijken een match made in heaven te zijn. Zowel jong als oud entertainen ze met muziek uit alle genres en tijden, van pop tot jazz en van klezmer tot funk. Ook grote namen als Taylor Swift, Ellie Goulding en Vanessa Carlton brengen ze met veel bravoure. 
 

Ficus Benjaminnen
Chantalla Pleiter stelt voor: Jaap en Judith, twee interactieve kamerplanten. Kijk naar hen, raak ze aan, streel hen of geef hen een tik en ze zullen laten weten wat ze van je denken! Soms trillen ze van vreugde of angst, ze genereren tonen en muzikale geluiden en als er niemand in de buurt is maken ze een babbeltje met elkaar.Wedden dat je met verstomming geslagen bent?


Habbekrats
De jongens en meisjes van Habbekrats maken van de bomen in de dreef grote speeltuigen waarop kinderen zich kunnen uitleven mét respect voor de natuur. Ontdek ook het Indianendorp waar je kan boogschieten, kampen bouwen en andere avonturen beleven, en dat alles met een vleugje muziek! Habbekrats zet zich met tal van activiteiten in voor kwetsbare kinderen. Ze bewijzen dag in dag uit dat elk kind een held is!


Demonstratie schapenhoeden
Schapen zijn baas op Parklife! In de weides in het Gentse Parkbos grazen 200 schapen in het malse gras. Schapenherder Pieter Kerckaert toont je hoe schapen gehoed worden door de herder en drie honden. De verschillende schapenbellen zorgen bovendien voor een bijzonder en spontaan klankenspel.

Bomen beschilderen?
De leerlingen uit de 3de graad van de grafische school VISO in Mariakerke namen Bosque de Oma in Spaans Baskenland als hun inspiratiebron en gaan aan de slag met enkele bomen op de route van Parkwalk. Onderweg kom je een mooie symbiose van creativiteit en natuurbeleving tegen!