Menu
Over lijden en verlossing: Bach, Vivaldi en Shostakovich

20.30u
Sint-Baafskathedraal

vanaf €12,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Mahler Chamber Orchestra

Het Mahler Chamber Orchestra werd in 1997 opgericht door de legendarische dirigent Claudio Abbado en reist ook vandaag nog haast ononderbroken de wereld rond. Met een vaste spelerskern uit meer dan 20 landen, maakt het orkest er zijn missie van om de kloof tussen publiek en orkest te overbruggen.

Voor dit concert valt dat alvast niet zwaar: met een intieme bezetting brengt het Mahler Chamber Orchestra een echte muzikale verwennerij. Bachs cantate Ich habe genug wordt door luisteraars steevast verkozen tot zijn meest beklijvende solocantate. Met bas-bariton Peter Harvey als solist hebben we een veelgeprezen Bach-specialist weten strikken.

Ook het Stabat Mater van Vivaldi is een vocaal pareltje voor fijnproevers en kruipt helemaal onder je huid. De jonge Britse contratenor Iestyn Davies, die intussen al een Grammy Award in de wacht sleepte, schittert ongetwijfeld in zijn solorol.

Een stuk forser klinkt de Chamber Symphony van Shostakovich, een bewerking van zijn baanbrekende achtste strijkkwartet dat ongeëvenaard is in expressiekracht. Een concert waarin intimiteit gekoppeld wordt aan explosiviteit, gebracht op het allerhoogste niveau.

Niet te missen!

©Kim Hardy

Programma

Antonio Vivaldi
Stabat Mater RV 621 
I. Stabat mater dolorosa 
II. Cujus animam gementem 
III. O quam tristis et afflicta 
IV. Quis est homo 
V. Quis non posset contristari 
VI. Pro peccattis suae gentis 
VII. Eia mater, fons amoris 
VIII. Fac ut ardeat cor meum 
IX. Amen 


Johann Sebastian Bach
Cantata BWV 82 ‘Ich habe genug’ 

Dmitri Shostakovich 
Chamber Symphony Op. 110a 
I. Largo
II. Allegro molto
III. Allegretto 
IV. Largo
V. Largo

Uitvoerders

Peter Harvey, bas 
Iestyn Davies, contratenor
Mahler Chamber Orchestra