Menu
Mariinsky Theatre Orchestra & Valery Gergiev

20.30u
Sint-Baafskathedraal

€21,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Voor haar 60ste editie verwelkomt Gent Festival van Vlaanderen meteen een ronkende naam: dirigent Valery Gergiev. Nog tijdens zijn opleiding won Gergiev de Herbert von Karajan Dirigeerwedstrijd in Berlijn en vandaag geldt hij als de meest gevraagde dirigent ter wereld. Als chef-dirigent van toonaangevende orkesten zoals het London Symphony Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest werd hij bedolven onder prijzen en erkenningen. Zijn flamboyante dirigeerstijl is inmiddels een begrip.

Gergiev brengt het al even legendarische Mariinsky Theatre Orchestra mee, het orkest waarvan hij al vele jaren chef-dirigent en artistiek directeur is. Onder zijn leiding groeide het meer dan twee eeuwen oude orkest uit tot een van de beste orkesten ter wereld.

In Gent kiest de tandem Gergiev-Mariinsky voor een repertoire dat hen op het lijf geschreven is: Shostakovich’ Vierde Symfonie. Shostakovich voelde dat de dramatiek en tragiek in het werk niet aanvaard zouden worden door het Sovjetregime en stelde de première daarom uit tot na de dood van Stalin, een periode van relatieve rust. Het is een meesterwerk van onuitputtelijke emotionele expressie, the greatest onder zijn 15 Symfonieën.

Programma

Aleksandr Mosolov
Zavod - The Iron Foundry, Op. 19
Sergei Prokofiev 
Vioolconcerto nr. 1, Op. 19
- pauze -
Dmitri Shostakovich
Symfonie nr. 4 in c mineur, Op. 43

 

Uitvoerders

Pavel Milyukov, viool

Mariinsky Theatre Orchestra o.l.v. Valery Gergiev