Menu
Magistrale Bruckner 7

20.30u
Sint-Baafskathedraal

vanaf €12,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Wereldtop in een leren jasje: Esa-Pekka Salonen & London Philharmonia

Met Esa-Pekka Salonen haalt Gent Festival een van ’s werelds beroemdste dirigenten in huis. Samen met zijn Philharmonia Orchestra heeft hij alle troeven in handen om voor muzikaal vuurwerk te zorgen. Het Britse orkest springt eruit omwille van zijn vooruitstrevende identiteit en behoort tot een van de meest opgenomen orkesten.

Ze brengen een programma mee om duimen en vingers af te likken. Arnold Schönberg pende in een plotse opwelling in slechts drie weken tijd zijn symfonisch gedicht Verklärte Nacht neer. Dit vijfdelige werk baadt nog in de klanken van de 19e eeuw en verscheen net voor Schönberg de Oostenrijkse muziekscène op zijn kop zou zetten. In tegenstelling tot zijn landgenoot stond Anton Bruckner niet meteen bekend als grote vernieuwer. Met zijn Zevende Symfonie, een groots opgetrokken monument uit het symfonische repertoire, zette hij al zijn critici evenwel te kijk. Met een onwaarschijnlijke kleurenrijkdom en met muzikale thema’s die enkel als bovenaards kunnen worden omschreven, stak hij zelfs zijn idool Richard Wagner naar de kroon.

Enkel een orkest met de superieure kwaliteit van het Philharmonia Orchestra kan deze sleutelwerken echt eer aandoen. Een bezwerende luisterervaring!

Een concert van Hudson

©Minna Hatinen
©Benjamin Suomela

Programma

Arnold Schönberg
Verklärte Nacht, Op. 4
I. Grave
II. Molto rallentando
III. A tempo
IV. Adagio
V. Adagio, molto tranquilo

Anton Bruckner
Symfonie nr. 7 in E majeur
I. Allegro moderato
II. Adagio
III. Scherzo
IV. Finale

 
Uitvoerders

Philharmonia Orchestra London
Esa-Pekka Salonen, dirigent