Menu
London Chamber Orchestra & Vladimir Ashkenazy

20.30u
Muziekcentrum De Bijloke

€48,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

De Vijfde Symfonie van Ludwig van Beethoven.
Is er een werk dat méér tot de verbeelding spreekt?
Het openingsmotief-vier noten slechts! - is zowat de bekendste oorwurm uit de muziekgeschiedenis en heeft een bijna mythische status. Ook de rest van de Symfonie is geliefd bij het publiek, en in handen van ronkende namen zoals dirigent Vladimir Ashkenazy en het London Chamber Orchestra wordt De Vijfde ongetwijfeld een sublieme belevenis.

Beethoven horen we ook nog op een andere manier: een goedgeluimde Dmitri Shostakovich citeert hem meermaals in zijn levendige Eerste Pianoconcerto.
In dat werk geeft Shostakovich een belangrijke rol aan de trompet. Dat was ongewoon maar het werd een bijzonder geslaagde combinatie: de piano zorgt voor de vrolijke en guitige sfeer, de trompet kreeg een ironisch-humoristische partij.

Voor de solostemmen tekenen twee toptalenten present: de Russische pianist Daniel Kharitonov en de Franse trompettiste Lucienne Renaudin-Vary. De ervarenheid van Vladimir Ashkenazy - hij wordt 80 in 2017 - in combinatie met de jeugdige frisheid van twee net-geen-20-jarigen: dat belooft een pittige ontmoeting!

Een coproductie met Muziekcentrum De Bijloke.

Programma

Ludwig van Beethoven
Ouverture ‘De geboorte van Prometheus’, Op. 43

Dmitri Shostakovich
Concerto voor piano, trompet en strijkers nr. 1, Op. 35

Ludwig van Beethoven
Symfonie nr. 5 in c mineur, Op. 67

Uitvoerders

​Daniel Kharitonov, piano 
Lucienne Renaudin-Vary, trompet
London Chamber Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy