Menu
Kidsvillage
€0,00

Gratis event

Van 11u tot 18u kunnen kinderen zich uitleven in de Kidsvillage. Ontdek de boeiende workshops van de Kinderuniversiteit. In een Afrikaanse workshop leert Griot Shitenge hoe je muziek maakt met een duimpiano. Wie weet kan je zelf een eigen melodie maken...

Met Jump-the-beat maak je muziek door op een trampoline te springen! Bij elke sprong registreren sensoren je bewegingen en zo maak je fantastische klanken.

Fan van recycleren, opwaarderen en creatief hergebruiken van afval met een unieke twist? Dan is de workshop van Upcycling zeker en vast iets voor jou! Met afval en een beetje creativiteit maak je van een lege petfles een heuse rammelaar.

Wist je dat het mogelijk is om stevige en hoge constructies te maken, enkel en alleen met bamboestokken en elastiekjes? Met Gevaarlijke constructies is het op de Kidsvillage mogelijk om een gevaarlijke toren, wankele bruggen en stevige piramiden te bouwen. 

Trek je schoenen uit, maak je hoofd helemaal leeg en nestel je in Baraque Future. Theater Tieret laat je in een betoverende tent eventjes helemaal wegdromen. Dit is locatietheater op zijn best, boordevol zalige mijmeringen en geuren. 

Kinderen maken al spelenderwijs muziek met een van de 20 prachtige houten muzikale speeltuigen van La Maleta. De speeltuigen zijn zo ontworpen dat kinderen door middel van eigen initiatief muziek ervaren, ontdekken, creëren en delen. Plezier verzekerd! 

Creatief en sportief? Dan is Fiets je eigen schilderij een must! Fiets er op los en maak ondertussen een echt kunstwerk. De kinderen kiezen zelf de kleuren, trappen op de pedalen en zien hoe de kleuren zich mengen. Door snel of traag te trappen ontstaat er telkens weer een nieuw en verrassend schilderij. Elke fietser gaat met een prachtig kunstwerk naar huis!

Surprise for the kids
Onze partners ENGIE Electrabel, Port of Ghent, Universiteit Gent en Het Nieuwsblad trakteren de kinderen. Vraag een stempelkaart aan onze infostand en verzamel een stempel bij elke activiteit. Als jouw kaart vol is ruil je deze om aan de infostand en ontvang je een leuke verrassing.