Menu
John Malkovich In The Music Critic (World premiere)

20.30u
Capitole

€22,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Gent Festival durft af en toe buiten de lijntjes van de verwachting kleuren. Ook dit jaar hebben we een ongewone en opvallende gast weten strikken: niemand minder dan Hollywoodacteur John Malkovich!

Malkovich, die u onder meer kent uit de filmklassiekers Dangerous Liaisons en Being John Malkovich, heeft zijn hart verloren aan de klassieke muziek. “Diep vanbinnen ben ik eigenlijk een muzikant”, zegt hij zelf.

Dat zette hem ertoe aan om een voorstelling te creëren waarbij hij theater en muziek moeiteloos in elkaar laat overvloeien. En hoe! In ‘The Music Critic’ laat Malkovich op een humoristische manier zijn licht schijnen over de klassieke muziek en put hij hierbij inspiratie uit uitspraken en uitlatingen die critici geven op componisten en muzikanten. Overal ter wereld worden artiesten uitgebreid becommentarieerd, dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo. Malkovich kruipt in de rol van muziekcriticus en maakt er een grappige, verhalende cocktail van.

Hij omringt zich tijdens deze unieke voorstelling door een schare topmusici, waaronder het komische duo Igudesman & Joo.

Alweer een unicum in ons land en bij voorbaat een Capitole die in vuur zal staan!

Geschreven en geproduceerd door Aleksey Igudesman

Met dank aan:

 

Programma

Muziek van Mozart, Beethoven, Brahms, Chopin, Debussy,
Kancheli, Prokofiev, Schumann en Igudesman & Joo.

Uitvoerders

John Malkovich, spel
So- ock Kim, viool
Aleksey Igudesman, viool
James Boyd, altviool
Boris Andrianov, cello
Hyung-ki Joo, piano