Menu
Gent Festival meets Gent Jazz: Wayne Shorter Quartet with Casco Phil

20.30u
Bijlokesite

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Nadat Gent Jazz hem meer dan tien jaar geleden voor het eerst mocht verwelkomen, komt de iconische jazzsaxofonist en componist Wayne Shorter opnieuw naar de Bijlokesite, met Emanon. Geïnspireerd door Shorters levenslange liefde voor sciencefiction, superheldavonturen en mythologie, neemt Emanon je mee in een meeslepend verhaal van apocalyptische omvang. De toevoeging van Casco Phil in samenwerking met Gent Festival van Vlaanderen, belooft deze avond helemaal uniek te maken.

Samen met grafisch artiest Randy DuBurke (bekend van zijn publicaties bij Marvel en DC Comics) voegt Shorter nog een extra dimensie toe aan de muziek met een stripverhaal dat speciaal voor dit stuk werd uitgewerkt.
Wie deze Amerikaanse legende na al die jaren nog nooit aan het werk zag, grijpt nu beter zijn kans, want de combinatie van Wayne Shorter met Quartet en Casco Phil, gedirigeerd door Clark Rundell, is even zeldzaam als een dag zonder file. 

Klassiek en Jazz vinden elkaar in deze samenwerking van Gent Jazz en Gent Festival van Vlaanderen.

Uitvoerders
Wayne Shorter (saxofoon), Danilo Perez (piano), John Patitucci (bas), Brian Blade (drums), Clark Rundell (dirigent), Casco Phil (orkest)

De ticketverkoop voor dit concert verloopt via Gent Jazz. Tickets zijn te verkrijgen op de website van Gent Jazz en in alle FNAC-winkels.

Bestel je tickets online