Menu
European Chamber Music Academy

n/a
Conservatorium Gent

Tickets niet beschikbaar

Jonge wolven, oude muziek

Altijd al benieuwd geweest naar wat er gebeurt wanneer beloftevolle jonge musici hun idolen ontmoeten? Voor het derde jaar op rij hosten Gent Festival van Vlaanderen, Muziekcentrum De Bijloke en School of Arts, de European Chamber Music Academy, een internationale leerschool waarin uitzonderlijke talenten met een passie voor kamermuziek worden klaargestoomd voor de grote podia. Met een brede aanwezigheid in tal van Europese landen zijn we trots dat deze prestigieuze opleiding een vast plek krijgt in Gent.

Het kruim van de Europese virtuozen dat na een streng selectieproces komt bovendrijven, wordt tijdens een driedaagse reeks masterclasses gecoacht door leden van wereldwijd toonaangevende ensembles zoals het Alban Berg Quartett met Hatto Beyerle en het Talich Quartet. De deuren van dit evenement staan letterlijk open, waardoor ook jij voor een keertje getuige kan zijn van hoe een talent gestaag wordt bijgeschaafd tot perfectie.

Wie na dit ontgroeningsproces nieuwsgierig is naar het eindproduct, kan terecht op het slotconcert The Generation Project op vrijdag 20 september, waar de leerlingen plaatsnemen naast hun meesters.

Masterclasses

Doorlopen gratis masterclasses bij te wonen op 17/09, 18/09 en 19/09. Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de masterclasses: www.fest.gent/nieuwsbrief

 

Uitvoerders

Trio Hélios

Kruppa Quartet

Cosmos Quartet

Jan Talich, viool

Petr Prause, cello

Marianna Shirinyan, piano