Menu
European Chamber Music Academy

20.00u
Muziekcentrum De Bijloke Gent

€8,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Samen met Muziekcentrum De Bijloke en School of Arts zal Gent Festival de European Chamber Music Academy (ECMA) hosten tijdens de tweede week van september. De ECMA biedt een doorgedreven opleiding aan kamermuziekensembles aan, in de schoot van toonaangevende Europese festivals, universiteiten en conservatoria. Een schare vermaarde docenten (met onder andere leden van het Artis Quartett, Ysaÿe Quartet, Fauré Quartett, Florestan Trio en vele andere klinkende namen) werkt intens met de jonge ensembles samen, om hen in navolging van hun muziekstudies, nieuwe artistieke impulsen te geven en hen onder te dompelen in de wereld van de kamermuziek. Een studie aan de ECMA beslaat verschillende jaren en volgt na een uitgelezen selectie.

Gent Festival wil dit buitengewone Europese netwerk nu ook een plek in België geven. Vijf dagen lang nemen musici uit de kamermuziekwereld enkele jonge ensembles onder hun vleugels. Als kers op de taart van deze intensieve masterclasses brengen zij op donderdag 14 september een exclusieve voorstelling. Dit unieke en intieme concert van aanstormend jong talent mag je zeker niet missen. Daarnaast kan je vrij in- en uitlopen om de masterclasses in het Muziekcentrum De Bijloke mee te maken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om alle info over de masterclasses te ontvangen.

Een coproductie met Muziekcentrum De Bijloke en Hogeschool Gent - School of Arts

Programma

Maak kennis met de kamermuziekensembles van morgen tijdens een concert op donderdag 14/9 om 20:00 in het Kraakhuis van De Bijloke.

Uitvoerders

Tutors
Avedis Kouyoumdjian, Vienna/Brussels (piano)
Johannes Meissl, Vienna (violin)
Christoph Richter, Essen/London (cello)

Participating Ensembles
Boccherini Trio, ECMA / string trio
Simply Quartet, ECMA / string quartet
Stratos Piano Quartet, ECMA / piano quartet
Trio Metral, ECMA / piano trio Quartetto Delfico /string quartet