Menu
Distortion, a Hymn to Liberty

20.30u
Muziekcentrum De Bijloke - Concertzaal

vanaf €20,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

De onlineverkoop loopt nog tot 17u. Aan de avondkassa zijn er nog enkele tickets beschikbaar in 1ste categorie.

Geen vrede zonder oorlog: Neve, Brossé & Sioen samen in concert

Verenigd staan we sterk! Dat bewijzen de prominente componist Dirk Brossé, de energieke jazz-vedette Jef Neve en de sympathieke singer-songwriter Frederik Sioen in dit unieke project. Na omzwervingen in Brussel, New York en Düsseldorf, landt hun vredeshymne Distortion, a Hymn to Liberty in Gent. Niet toevallig midden in het Gentse vredesjaar, 100 jaar na het einde van de Groote Oorlog.

Met de luxe van een artistieke carte blanche gaven ze elk hun invulling aan dit thema, elk met hun eigen muzikale taal. Het eindproduct klinkt evenwel als een eensgezind artistiek statement.

De boodschap van Distortion, a Hymn to Liberty, is immers duidelijk: voor er sprake kan zijn van ultieme vrijheid, moet de mens eerst vrede nemen met zijn onvoorspelbare bestaan.

De drie levende legendes delen het podium met sopraan Hanne Roos en het Belgian National Orchestra. Zo verenigt dit concert, geheel passend, het kruim van onze eigen muziekscène. Een genot voor ieder die zijn oor out of the box te luisteren wil leggen!

Concert van de Stad Gent. Met de gewaardeerde steun van de Vlaamse Overheid en Belfius.

 

Programma

Dirk Brossé, Jef Neve, Frederik Sioen
Distortion, a Hymn to Liberty

Uitvoerders

Dirk Brossé, dirigent
Frederik Sioen, zang
Jef Neve, piano
Hanne Roos, sopraan
Annelore Stubbe, actrice
Dirk Van Vaerenbergh, acteur
Belgian National Orchestra