Menu
De vurige viool van Kopatchinskaja

20.30u
Floraliënhal

vanaf €32,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Op ontdekking met Patricia Kopatchinskaja & haar Camerata Bern

Met topvioliste Patricia Kopatchinskaja ontmoet je een van ’s werelds meest vurige en scherpzinnige musici. Niet voor niets werd ze de laatste jaren overladen met internationale prijzen, waaronder een felbegeerde Grammy Award. Steevast op blote voeten op het podium trekt ze zowat élke toeschouwer mee in haar wondere muzikale wereld.

Ook hier stelt Kopatchinskaja een fris en uitdagend programma voor, waarmee ze een rode draad trekt over verschillende eeuwen, grenzen en stijlen heen. Die muzikale expeditie begint met het Joodse Kol Nidrei van de Amerikaanse John Zorn. We kennen hem voornamelijk uit de jazz, maar hij durft ook experimenteren met klezmer, improvisatie, hedendaags klassiek en zelfs metal. Het daaropvolgende pakkende Vioolconcerto van Hartmann symboliseert op een haast tastbare manier het menselijke oorlogslijden. De religieus geïnspireerde Polyptique van Frank Martin doet de toon helemaal kantelen: doorheen het lijden van Christus weerklinkt duidelijk de verwachting van de verlossing. Tot slot vindt deze belofte op geluk een bevestiging in een tweevoudig Gloria.

Voor deze tour de force kan het fenomeen Kopatchinskaja rekenen op haar Camerata Bern, waarmee ze zowat alle grote internationale podia aandoet. Laat je meeslepen in deze beweging van donker naar licht, van lijden naar verlossing. Een must-see in de majestueuze Floraliënhal!

©Julia Wesely

Programma

John Zorn
Kol Nidrei

Karl Amadeus Hartmann
Concerto funèbre voor viool en strijkorkest
I. Introduktion. Largo 
II. Adagio 
III. Allegro di molto 
IV. Choral – Langsamer Marsch

Alexander Arkhangelsky
You fell victim to a fateful struggle

Frank Martin
Polyptique voor viool en twee strijkorkesten: Six images de la Passion du Christ
I. Images des Rameaux 
II. Image de la Chambre haute 
III. Image de Juda 
IV. Image de Gérthsémané 
V. Image de Jugement 
VI. Image de la Glorification

Luboš Fišer
Crux voor viool, pauken en buisklokken

Guillaume de Machaut
Missa de Notre-Dame (Gloria)

Uitvoerders

Patricia Kopatchinskaja, viool
Camerata Bern