Menu
De Blinden

20.30u
Floraliënhal

vanaf €35,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Muziektheater met Collegium Vocale Gent & LOD

Met De Blinden zien we een verzameling Belgisch toptalent samen op de planken. Aan de ene kant Collegium Vocale Gent, het door Philippe Herreweghe opgerichte koor dat baanbrekend werk verricht. En aan de andere kant theaterbeest Josse de Pauw, de huidige bezieler van het Gentse muziektheatergezelschap LOD. Hij speelt én regisseert zijn nieuwste voorstelling De Blinden, de zangers van het beroemde koor zingen én acteren…

De tekst vond De Pauw bij het gelijknamige toneelstuk van Maurice Maeterlinck, de enige Belg die ooit de Nobelprijs voor Literatuur in de wacht sleepte. Componist Jan Kuijken componeerde een haast betoverende soundtrack die woord en daad naadloos verbindt.

Met krachtige beeldspraak vertellen De Pauw en Kuijken een verhaal over een groep stuurloze blinden, die hun hoop vestigen op een ziende leider. En Maeterlincks woorden maken nieuwsgierig: “De leider, de gids… kan hij zien of is hij ziende blind? En het publiek, zij die komen kijken… kunnen zij zien?”

©Foto: Jonas Lampens

Josse over De Blinden from LOD music theatre on Vimeo.

Programma

De Blinden

Uitvoerders

Concept & regie - Josse De Pauw

Compositie - Jan Kuijken

Tekst - Maurice Maeterlinck

Tekstbewerking - Josse De Pauw & Jan Kuijken

Eindmonoloog - Tom Jansen met Josse De Pauw, Gorges Ocloo, Taka Shamoto

Muzikale leiding - Marnix De Cat

Muzikale uitvoering - Collegium Vocale Gent

Zang - Viola Blache (sopraan - jonge blinde vrouw), Cécile Pilorger (alt - oudste blinde vrouw), Magdalena Podkościelna (sopraan), Sofia Gvirts (alt), Karolina Hartman (alt) (3 biddende blinde vrouwen), Philippe Kaven (bas - oude blinde man), Marnix De Cat (countertenor), Vincent Lesage ( tenor), Felix Rumpf (bariton) (3 blinde mannen)

Licht & decor - Eric Soyer

Kostuums - Greta Goiris

Techniek - Brecht Beuselinck, Jannes Dierynck, Wim Piqueur

Engelse vertaling - Laurence Alma Tadema

Productieleiding - Kristel Deweerdt

Productie - LOD muziektheater en Theaterproductiehuis ZEELANDIA

Coproductie - KVS Brussel, Théâtre National Wallonie – Bruxelles, Theater Aan Zee, Collegium Vocale Gent, le Manège Maubeuge, Théâtre de Namur, GoneWest, cultuurprogramma van de provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van WOI mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland met de steun van Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid