Menu
Chris Maene Concert Grand - Chris Maene stelt nieuwe piano voor!

15.00u
Handelsbeurs Concertzaal

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Enkele jaren geleden vroeg de gevierde Daniel Barenboim aan Chris Maene, onze nationale trots in pianobouw, om een baanbrekende piano te ontwerpen. Grote blikvanger van het nieuwe model was de techniek van rechte besnaring, in tegenstelling tot de gekruiste snaren in de hedendaagse Steinways.

In 2015 werd de piano in opdracht van Barenboim gereleased onder grote internationale belangstelling. Chris Maene had de smaak van de rechtsnarige piano te pakken en wilde nadien nòg een stapje verder in het ontwerp. Het resultaat, de Chris Maene Concert Grand, presenteren we u met glans op het Gent Festival.

Het instrument combineert het gevoel, de stabiliteit en de kracht van een moderne piano met de geluidskwaliteit en kleur van meer historische instrumenten. Uiterlijk verschilt de piano niet zoveel van een moderne concertvleugel, maar binnenin ziet ze er helemaal anders uit.

Gent Festival van Vlaanderen wist een aantal toppianisten te strikken die tijdens drie concerten de gloednieuwe Chris Maene Concert Grand zullen inspelen.

Laat je in de Handelsbeurs Concertzaal betoveren door 3 concerten met de nieuwe Chris Maene Concert Grand!

Concert om 15:00 met Jean-Claude Vanden Eynden (piano), France Springuel (cello) & Kurt Van Eeghem (poëzie).
Voor meer info

Concert om 17:00 met Hannes Minnaar & Heath Quartet
Voor meer info

Concert om 20:30 met Frank Braley
Voor meer info
 

Koop een combiticket voor de 3 concerten