Menu
Bach, de vijfde evangelist

20.30u
Sint-Baafskathedraal

vanaf €12,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Feestelijk openingsconcert met Bachs Hohe Messe & Ton Koopman

Voor dit feestelijke openingsconcert kan Gent zich meteen verheugen op de komst van Ton Koopman, een wereldwijde referentie voor de muziek van Bach. Zo werd zijn ambitieuze project om alle cantates van Bach op te nemen – goed voor zeven dagen luisterplezier! –  bekroond met prestigieuze prijzen zoals de BBC Award en de Echo Klassik prijs.

Vandaag moet niemand er nog van overtuigd worden dat Johann Sebastian Bach met zijn Hohe Messe een meesterwerk neerschreef. De barokke grootmeester ging dan ook niet over één nacht ijs. Hij schreef de vijfdelige mis aan het einde van zijn leven en putte daarvoor uit zijn ruime ervaring. Van solo’s tot achtstemmige koren, de grootse aanpak in deze overwegend katholieke mis is grensverleggend. In feite kan je de Hohe Messe de absolute apotheose van de barok noemen.

Bach overlaadt je met meeslepende melodieën, smartelijke samenklanken en polyfone perfectie. Met zijn eigen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en met vier topsolisten aan zijn zijde, brengt Ton Koopman de diepste betekenis van Bachs Hohe Messe tot spreken. De sacrale akoestiek van de imposante Sint-Baafskathedraal zal daarbij ongetwijfeld een rol spelen...

Duur
1u50'

Een concert van KBC en de Provincie Oost-Vlaanderen

©Foppe Schut
©Marco Borggreve

Programma

Johann Sebastian Bach
Mis in b-mineur ‘Hohe Messe’, BWV 232
I. Kyrie
I. Gloria
III. Credo
IV. Sanctus
V.  Agnus Dei

Uitvoerders

Martha Bosch, sopraan

Maarten Engeltjes, contratenor

Tilman Lichdi, tenor

Klaus Mertens, bas

Amsterdam Baroque Orchestra & Choir

Ton Koopman, dirigent