Menu
ARTBEAT.

20.00u
Eskimofabriek

€28,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

NIEUW NIGHTLIFE CONCEPT VAN GENT FESTIVAL VAN VLAANDEREN

# CLASSIC MEETS NIGHTLIFE
// fusion
// classic
// electro

Na drie schitterende en uitverkochte edities van OdeGand by Night lanceert Gent Festival van Vlaanderen een nieuw nightlifeconcept: ARTBEAT.

Geen klassieke concertzaal, maar wel de Eskimofabriek, een industrieel pand aan de rand van Gent, wordt de uitvalsbasis voor een weelderige fusie van muziekstijlen!

1 ticket geeft een hele avond toegang tot concerten die de grenzen tussen classic en electro opzoeken. Laat je bij valavond meevoeren op de klanken van verschillende cross-over artiesten. Verken de vele hoeken van de Eskimofabriek, sit back & relax in de jazzlounge, geef je over aan de kolkende beats en laat je verrassen door originele muzikale combinaties.

Eerste namen line-up

Top of the list voor de eerste editie van ARTBEAT. is het fenomeen Francesco Tristano. Pianist, componist en DJ; Tristano is het allemaal. Hij combineert klassieke muziek, techno en jazz alsof er geen grenzen zijn tussen genres. Op zijn cv prijken pakweg 35 cd’s en singles en samenwerkingen met ronkende namen als Carl Craig en Derrick May. Een DJ-booth, een electronische piano én een vleugelpiano: met Tristano wordt de Eskimofabriek één grote energiebom.

Nog te ontdekken: The Universe of Voice, een vat vol excentrieke synergieën en kruisbestuivingen rond de stem in al haar vormen. Dé eyecatcher van dit programma wordt ongetwijfeld Mozarts Koningin van de Nacht met… beatbox!

Artistiek directeur Veerle Simoens wist ook België’s bekendste jazz trompettist te strikken: Bert Joris is de hele avond te horen in de jazzlounge, samen met Frans van der Hoeven (bas), Dré Pallemaerts (slagwerk) en het jonge, veelbelovende talent Nicola Andrioli (piano).

What else on ARTBEAT.?

Food & drinks met onder meer originele foodtrucks en een gin-bar
Jonge beeldende kunstenaars die de ruimtes inpalmen met hun werk. Stefaan De Croock - STROOK tekent alvast present!
DJ Arne Sierens die je de nacht indanst
...

De volledige line-up wordt volgende week bekend gemaakt. Stay tuned!

Locatie

Eskimofabriek
Wiedauwkaai 23, Gent