Eat & drink

Gent Festival tipt: de lekkerste adresjes in Gent!

Gent, the pocket sized metropolis, telt zowaar méér absolute must eat-adresjes dan gelijk welke andere stad in Vlaanderen. We lichten er graag enkel voor je uit. Tijdens de Festivalperiode van zondag 16 september tot en met zaterdag 6 oktober geniet je op vertoon van je concertticket van een gratis aperitief in de Festivalrestaurants: Cafe Theatre, Korenlei 2, Midtown Grill en Pakhuis. Om je keuzestress te besparen na het aperitief vroegen we aan de restaurants wat hun signature dish is. Ze werden alvast geproefd én goedgekeurd!

Cafe Theatre

Cafe Theatre is gevestigd in het impressionante Koninklijke Operagebouw. Het luxueuze interieur en de stijlvolle sfeer nodigen uit tot gezellig tafelen met vrienden. De chef-kok laat je zowel kennis maken met de klassieke Belgische gerechten als met producten uit alle hoeken van de wereld. Kom proeven van de huisgemaakte rundstartaar, die door Knack werd bekroond tot ‘beste rundstartaar van Vlaanderen en Brussel’. Of geniet vanaf 18u van heerlijke tapas in de bar. Hier kan je ook terecht om stijlvol af te sluiten met een verse cocktail. Nieuw in het aanbod zijn de specialiteiten van Bakkerij Bloch. Voor de vroege vogels (en ook de iets latere) zijn deze vanaf 8u te verorberen!

SIGNATURE DISH
De huisgemaakte rundstartaar   
   
          

Schouwburgstraat 7, 9000 Gent - +32 9 265 05 50
Info@cafetheatre.bewww.cafetheatre.be

Brasserie Pakhuis

Via een sfeervol steegje tussen de torens van Gent kom je terecht in Brasserie Pakhuis. Je wordt er meteen overweldigd door de enorme ruimte die de sfeer ademt van een voormalige opslagplaats. Dat in combinatie met de creativiteit van de Portugese architect Pinto geeft het Pakhuis een unieke look. In Brasserie Pakhuis proef je van de heerlijke Frans-Italiaanse specialiteiten en royale oester- en zeevruchtenschotels. Omdat de brasserie deel uitmaakt van het kwaliteitslabel Pleasures, kan je van alle producten en ingrediënten de beste kwaliteit verwachten. Van de onovertrefbare smaak van een Bressekip rechtstreeks van de hoeve in de Bourgogne, tot de frisheid van een Principale of de zilte smaak van een Kara Savi oester: in Brasserie Pakhuis proef je van ‘the best of life’.

SIGNATURE DISH
Bressekip uit de Bourgogne   
 
                   

Schuurkenstraat 4, 9000 Gent - +32 223 55 55
info@pakhuis.bewww.pakhuis.be

Korenlei Twee

Korenlei Twee is dé referentie als je heerlijke kreeft en vis wil proeven. Met een dagelijkse aanvoer van verse streekgebonden producten, een maandelijks marktmenu en een wekelijkse lunch met keuze uit twee voorgerechten en twee hoofdgerechten, is het genieten in een sfeervol kader. De twee terrassen met uniek zicht op de Gras- en Korenlei zijn perfect om gezellig te aperitieven, te lunchen, te dineren of een koffie te drinken. Nieuw is dat je nu ook kan overnachten in één van de drie ‘Rooms with a view’ op ‘Korenlei 1’.

SIGNATURE DISH
Kreeft & vis      
   
                              

Korenlei 2, 9000 Gent - +32 9 224 00 73
info@korenleitwee.bewww.korenleitwee.be & www.korenleieen.be

Midtown Grill 

Midtowngrill, een Amerikaans steakhouse met prachtig Art Deco interieur, voert je terug naar de jaren ’30. Voor hun kwalitatief vlees werken ze samen met Dierendonck en trokken ze de wereld rond. De chef-kok legt het ons uit: ‘De Prime USDA steaks zijn afkomstig van Black Angus runderen die grazen op de uitgestrekte weiden van de staat Kansas en een speciaal dieet krijgen van gras en maïs. Zij zijn beroemd vanwege de mooie marmering van het vlees. Het drogingsproces bij ons ter plaatse, geeft het vlees een zeer verfijnde smaak.’ De USDA steak in combinatie met seizoensgebonden side dishes en een heerlijk glas wijn, vormen de ideale ingrediënten voor een heerlijke avond!

SIGNATURE DISH
De Prime USDA steak – Black Angus met seizoensgebonden side dishes

Korenlei 10, 9000 Gent - +32 269 77 44
reservations@midtowngrill.bewww.midtowngrill.be

Nenuphar

Restaurant Nenuphar is een begrip in de Gentse gastronomie en is gelegen aan de oevers van de Leie in het idyllisch dorpje Afsnee, op tien minuten rijden van Gent centrum. De strakke maar warme inrichting en het riante terras met zicht op het water kenmerken dit restaurant. De menukaart biedt een ruime keuze aan klassieke en trendy gerechten. De aanlegsteiger maakt Nenuphar vlot bereikbaar tijdens een boottocht vanuit Gent, Sint-Martens-Latem of Deurle.

Afsneedorp 28, 9051 Afsnee
info@restaurant-nenuphar.be
+32 9 221 22 32
www.restaurant-nenuphar.be

Patyntje

Patyntje is gevestigd in een gezellige villa in koloniale stijl waar het terras, met zicht op de Leie, een absolute aanrader is. De brasserie staat gekend om haar Vlaamse keuken pur sang: heerlijke vol-au-vent, Vlaamse stoverij en zeetong worden er geserveerd in een prachtige setting. Wil je je bezoek aan Restaurant Patyntje combineren met een boottocht op de Leie? De locatie is voorzien van een aanlegsteiger en vormt dus de ideale tussenstop.

Gordunakaai 91, 9000 Gent
info@patyntje.be
+32 9 222 32 732
www.patyntje.be

Fou d’O

Van Oosterse gerechten tot Belgische en Franse klassiekers: de gevarieerde kaart van Fou d’O biedt voor elk wat wils. Naast de klassiekers zijn er ook wekelijks nieuwe suggesties van de chef waar originele ingrediënten worden samengebracht tot een verrassend en smaakvol geheel. Er is een ruime selectie aan wijnen van over de hele wereld, die de gastronomische ervaring perfect doen kloppen. Op warme dagen is het heerlijk vertoeven op het mooie vernieuwde terras langs het water.

Snepkaai 40, 9000 Gent
reservatie@foudo.be
+32 9 222 46 00
www.foudo.be